Skriv här det du söker efter!

Aktuellt

Aktuellt

St Olav Waterway nominerad på resemässan i Berlin

Pilgrimsleden St Olav Waterway nominerades i två kategorier i tävlingen för utmärkelsen The Scandinavian Outdoor Award. Utmärkelsen delas ut på en av världens största resemässor, ITB i Berlin, 6–10.3.2019.

Resultatet av nomineringarna blev nästan seger. Flera researrangörer upplevde leden som ”ännu lite för spännande” med tanke på att den ännu inte är etablerad, och förutsätter att man åker både färja och förbindelsebåt.

St Olav Waterway har nominerats i kategorierna ”Best Outdoor Product for Individuals” (bästa utelivsprodukten för individer) och ”Best Development” (bästa utveckling).

Alla de nominerade finns på adressen: http://www.scandinavianoutdooraward.net/nominees-2019

St Olav Waterway (S:t Olofs sjöled) är den första pilgrimsleden i världen att gå genom skärgårdsmiljö, mellan öar och över hav. Sjöleden utvecklas via ett projekt som koordineras av Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi med totalt åtta projektparter.

Pilgrimsleden har fått certifiering som officiell Olofsled i Norden och blev samtidigt Finlands första officiella led bland de 33 europeiska kulturvägarna. St Olav Waterway invigs den 24 maj 2019. Invigningsvandringen inleds den 25 maj i Åbo och slutar i Trondheim i Norge på Sankt Olofsdagen den 29 juli 2019.

Mera information:
St Olav Waterway.
Resemässan ITB Berlin.