Skriv här det du söker efter!

Pressinbjudan

Pressinbjudan

PRESSINBJUDAN
Åbo Akademi
8.5.2018

Seminarium om skillnader mellan språkgrupper i hälsa och tillgång till social service

Ett seminarium om skillnader mellan språkgrupper i hälsa och tillgång till social service arrangeras i Vasa den 15 maj 2018.

Syftet med seminariet ”Language-group differences in health and social services” är att lyfta fram språkgruppskillnader i Finland och jämföra situationen i Finland med den i Kanada. Vi får höra professor Louise Bouchard tala om den fransktalande minoriteten i Kanada och Jennifer Johnson som berättar om den engelsktalande minoritetens situation i Québec.

Professor Jan Saarela berättar om aktuell forskning vad gäller hälsoskillnader bland svensk- och finskspråkiga i Finland. Dagen avslutas med en paneldebatt där professorerna Sakari Suominen och Auvo Rauhala deltar, utöver de ovan nämnda.

Seminariet riktar sig till personer som jobbar med att ordna social- och hälsovård på två språk. Seminariet hålls på engelska och arrangeras av ämnet socialpolitik vid Åbo Akademi tillsammans projektet MaRG som finansieras av Svenska litteratursällskapet.

Mediernas representanter välkomnas att delta.

När: Tisdagen 15 maj, kl. 12.00–15.15.
Var: auditorium Bruhn, Academill, Strandgatan 2, Vasa.
Program och anmälan (senast 11 maj): https://www.abo.fi/evenemang/language-group-differences-in-health-and-social-services/

 

För mera information:
Akademilektor i socialpolitik vid Åbo Akademi
Fredrica Nyqvist
E-post: fredrica.nyqvist@abo.fi
Telefon: 046 921 9439


Med vänlig hälsning,
Mia Henriksson
Informatör