Skriv här det du söker efter!

Aktuellt

Registration för Aboagora 2018 “Burden/Skuld” är öppen

Aboagora – Between Arts and Sciences är ett årligt symposium som för samman olika aktörer inom den akademiska världen, konst och samhälle. Evenemanget är ett forum där forskare, konstnärer och allmänheten kan knyta nya kontakter och skapa dialog. Årets Aboagora äger rum den 22-24 augusti på Sibeliusmuseet i Åbo med temat ”Burden/Skuld”.

Aboagora 2018 kommer att analysera och diskutera olika perspektiv på framtiden, såväl utopiska som dystopiska, och hur arvet från tidigare generationer gör anspråk på och formar kommande generationers möjligheter. Till de aktuella diskussionerna hör ekologiska och ekonomiska bekymmer för en hållbar framtid, utopier och dystopier i stadslitteratur, populärkultur och beslutsfattande, samt vetenskapens makt att skapa en bättre framtid. Aboagora ställer även frågan: Finns det faktiskt inget nytt under solen? Består framtiden enbart av vad förfluten tid för med sig, eller är det möjligt att förändra historiens gång mot en önskad framtid?

Huvudsessionerna är gratis och öppna för allmänheten.
Onsdag 22 augusti: Claes Andersson and Julia Korkman: “Burden of Memory”
Torsdag 23 augusti: Kimi Kärki, Albion Butters, and Pertti Grönholm: “Dystopia – The Burden of Truth”
Fredag 24 augusti: Helena Ranta: “Transgenerational Burden”

Registrerade deltagare får delta i symposiets alla sessioner och bjuds på kaffe/te under pauserna.

Se hela programmet och mer information för registrering här: http://aboagora.fi/programme/

Registreringen är öppen t.o.m. 13 augusti: https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=4883  (40 €, för studeranden 25 €)

Aboagora arrangeras av Åbo universitet, Åbo Akademi, Stiftelsen för Åbo Akademi och Donnerska institutet för religionshistorisk och kulturhistorisk forskning.