Skriv här det du söker efter!

Aktuellt

Aktuellt

Päivi Soinio ny ICT-direktör vid Åbo Akademi

Päivi Soinio
Päivi Soinio

Päivi Soinio, utexaminerad diplomingenjör från Åbo Akademi 2003 med datateknik som huvudämne, blir ny direktör för ICT-service vid Åbo Akademi den 1 januari 2021.

Soinio har gedigen ledarskapserfarenhet och lång erfarenhet av ICT-verksamhet. Sedan 2018 är hon vice direktör vid Vaadin Oy, ett globalt mjukvaruföretag med forskning och utveckling i Åbo. Soinio ansvarar för utvecklingsenheten i mjukvara med ett femtiotal specialister, och är medlem i företagets ledningsgrupp.

Under åren 2014–2017 jobbade Soinio som ICT-utvecklingschef vid Åbo stad med ansvar för kundernas upphandling av IT-utrustning, system och programvara, datanät samt underhåll och stöd. Före det jobbade hon på bolag såsom Uniqoteq, Ixonos, Elcoteq Design Center med ansvar både för mjukvara, operativa processer, IT-system, personal, marknadsföring och för investeringar.

– Jag ser fram emot att utveckla ICT-service till en strategiskt viktig möjliggörare och vill bli av med rollen som portvakt. Betydelsen av välfungerande ICT-service och innovativa arbetssätt blir allt viktigare för universitetet i framtiden. Jag vill bidra till bland annat modernisering av tekniska lösningar samt förbättring av organisationens förmåga att betjäna kunden, säger Soinio.