Skriv här det du söker efter!

Pressinbjudan

Pressinbjudan

PRESSINBJUDAN
19.9.2018
Åbo Akademi

Människan i centrum av vården – vårdvetenskaplig konferens vid Åbo Akademi i Vasa

Människan i centrum av vården och vårdvetenskapen, det är temat för en nationell vetenskaplig konferens vid Academill i Vasa den 26–27 september 2018.
Konferensen arrangeras av Sällskapet för vårdvetenskaplig forskning r.f, HTTS, i år för femtonde gången. Den samlar cirka 350 ledande specialister och aktörer inom vården och vårdvetenskapen.

I programmet ingår såväl nationella som internationella experter, bland annat föreläser den norske professorn Ottar Ness om hur patienter kan involveras i forskning och utveckling, docent Denice Bryant-Lukosius berättar om erfarenheter från Kanada gällande självständiga sjukskötarmottagningar och föreskrivning av läkemedel, och professor David Edwardsson från Umeå föreläser om personcentrerad äldreomsorg och specialsjukvård.

Dessutom talar Åbo Akademis professor i vårdvetenskap Lisbeth Fagerström om hur vårdteori kan omsättas i den dagliga omvårdnaden samt i utbildning och forskning, och Dr Rika Levy-Malmberg och Dr Erika Boman talar om avancerad klinisk omvårdnad.

Konferensen avslutas med en föreläsning av sjukhusdirektör Marina Kinnunen från Vasa centralsjukhus med temat Personcentrerad omvårdnad – dess möjligheter och utmaningar efter hälsovårdsreformen, därefter (27.9, kl. 14.30–15.30) följer en paneldiskussion med experter.

Hela programmet finns på adressen: https://htts2018.com/fi/ohjelma/
Mediernas representanter välkomnas att delta i konferensen.

För mera information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta
Professor i vårdvetenskap, rektor för Åbo Akademi i Vasa
Lisbeth Fagerström
Tel: 050 320 4612
E-post: lisbeth.fagerstrom@abo.fi