Skriv här det du söker efter!

Aktuellt

Aktuellt

La forza della musica! Akademiska Orkesterns jubileumsår fortsätter

Den fullstora symfoniorkestern med en mäktig arsenal stråkar, pukor och blåsare uppträder på Åbo Svenska Teaters stämningsfulla stora scen 20 och 21.10.2023. Dirigent är Sauli Huhtala och sopransolist Wilhelmína Tómasdóttir.

Konsertens rubrik är La forza della musica! och består av ett urval av de mest älskade melodierna från den unika italienska opera- och filmmusiktraditionen. Vi får höra kända ouvertyrer, arior och orkesterverk av bland andra Ennio Morricone, Giacomo Puccini, Giachino Rossini, Nino Rota och Guiseppe Verdi.

Solist Wilhelmína Tómasdóttir, fotograf Vuokko Salo

Sopransolist är Wilhelmína Tómasdóttir som skördat lagrar med sin röst och levande sceniska framträdande bl.a. som Despina i Mozarts opera Cosi Fan Tutte vid Nådendals musikfestspel och som vinnare av Helsingfors liedtävling. Hon har deltagit i Anne Sofie von Otters och Soile Isokoskis mästarkurser och studerar vid Konstuniversitetets Sibelius-Akademi.

Akademiska Orkestern vid Åbo Akademi vill med denna produktion låta en fläkt av Medelhavets sol och värme strömma in i den mörka och regniga nordiska hösten och önskar publiken välkommen i teaterns intima miljö!

Föreställningar: 

Fredagen den 20 oktober 2023 kl. 19.00 Åbo Svenska Teater
Lördagen den 21 oktober 2023 kl. 14.00 Åbo Svenska Teater

Biljetter 30,50/25,50 euro från http://ww.lippu.fi och ÅST:s biljettförsäljning

Tilläggsinfo:
ao-styrelse@abo.fi