Kirjoita tähän hakemasi!

Yhteiskuntatieteet (Vaasa)

Laajuus

180 + 120 op / 3 + 2 vuotta

Paikkakunta

Vaasa

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

16-30.3.2022 kl. 15:00

Yhteiskuntatieteiden koulutusohjelma Vaasassa

Yhteiskuntatieteilijä ymmärtää, kuinka demokraattinen yhteiskunta toimii ja minkälaiset voimat ohjaavat politiikkaa Suomessa ja maailmalla. Opinnoissa perehdytään siihen, miten valtiossa hallinto toimii eri tasoilla (esim. ministeriöt, eduskunta, maakunnat, kunnat, pankit, pelastuslaitos, kansalaisjärjestöt), mitkä toimijat osallistuvat päätöksentekoon ja miten eri maiden välisiä kansainvälisiä suhteita hoidetaan ja kehitetään. Tiedotusvälineillä on tärkeä rooli yhteiskunnallisen demokratian toteutumisessa ja siinä, miten ajankohtaisista uutisista, muutoksista ja kriiseistä kerrotaan kansalaisille ja muulle maailmalle. Åbo Akademin Vaasan yksikössä voit opiskella pääaineena valtio-oppia, mediaa ja viestintää. Sivuaineet voit valita vapaasti Åbo Akademin muista mielenkiintoisista koulutusohjelmista.

Koulutus antaa sinulle valmiuksia, joita arvostetaan sekä Suomessa että maailmalla: osaat soveltaa itsenäistä ja yhteiskuntatieteellistä ajattelua käytännössä, sinulla on kattavat kieli- ja viestintätaidot, olet yhteistyökykyinen ja käsittelet tietoa kriittisesti ja analyyttisesti. Sinulla on erinomaiset mahdollisuudet opiskelijavaihtoon ja harjoitteluun ulkomailla. Opetuksessa näkyy myös Åbo Akademin painotus demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan. Niille, jotka haluavat työskennellä yhteiskuntaopin aineenopettajana, on opintojen alussa soveltuvuushaastattelu. Aineenopettajaksi opiskelevan koulutus sisältää myös julkishallinnon, kasvatustieteen, oikeustieteen sekä kauppatieteiden kursseja ja opiskelijan toiseksi opetusaineekseen valitseman aineen kursseja.

Valintaperusteet

Hae

Haku on avoinna 16-30.3.2022 klo 15:00.

Yhteiskuntatieteilijä työelämässä

Valmistuttuasi valtiotieteiden kandidaatiksi/maisteriksi voit työskennellä vaativissa asiantuntijatehtävissä politiikan ja valtionhallinnon parissa. Toimittaja, journalisti, viestintäpäällikkö, kansainvälinen suunnittelija, johtava konsultti, koordinaattori ja yhteiskuntaopin aineenopettaja ovat esimerkkejä niistä nimikkeistä, joita koulutusohjelmastamme valmistuneilla työelämässä on. Monet löytävät työpaikan viestintäalalta (esim. tiedotusvälineet, uutistoimisto STT), hallinto-, kehitys- ja suunnittelutehtävistä (esim. ministeriöt, maahanmuuttovirasto, yliopistot) ja konsulttitoiminnan parista (esim. pankit, yritykset, oma yritystoiminta). Korkeakoulutettuna asiantuntijana tai aineenopettajana voit valmistautua luotsaamaan demokraattista kansalaisyhteiskuntaa eteenpäin.

”Fördjupa dig i samhällets strukturer genom dina egna hjärtefrågor i en stark gemenskap. En flexibel och berikande utbildning där diskussion alltid uppmuntras.” Sonja Rodén

Bild på studerande

Ota yhteyttä

Käyntiosoite

Academill
Strandgatan 2
65100 Vasa

Postiosoite

Fakulteten för samhällsvetenskaper och ekonomi
Academill
Strandgatan 2
65100 Vasa

Sähköposti

studierfse@abo.fi