Kirjoita tähän hakemasi!

Luokanopettaja

Luokanopettaja

Luokan­opettajan­ koulutus­ohjelma

Luokanopettajan päivät ovat täynnä menoa ja meininkiä! Luokanopettajaksi opiskelevat viihtyvät tutkimassa luontoa, järjestämässä urheilutapahtumia, vierailemassa kirjastossa, musisoimassa, tekemässä kaikenlaisia kokeita, valokuvaamassa, lukemassa, kirjoittamassa, laskemassa, käsitöiden parissa ja touhuamassa lasten kanssa. Luokanopettajan koulutus antaa kelpoisuuden toimia 6–12-vuotiaiden lasten opettajana. Monipuolinen koulutus kehittää sosiaalisia taitoja ja monenlaisia tietoja sekä auttaa muun muassa ymmärtämään, miten lapset oppivat ja miten heidän kehitystään voidaan tukea. Koulutuksen aikana opit, miten lapset kussakin iässä omaksuvat uusia taitoja. Lisäksi pääset kokeilemaan erilaisia opetusmenetelmiä ja käytännön työskentelytapoja. Luokanopettajana olet tärkeä aikuinen lapsen elämässä, ja koulutus tarjoaa sinulle keinoja toimia ammattimaisena asiantuntijana ja auttaa luomaan luottamuksellisen suhteen niin lapsiin, heidän perheisiinsä kuin muihin yhteistyökumppaneihin.

Kaikkien luokanopettajaksi opiskelevien pääaine on opettajankoulutukseen suuntautunut kasvatustiede. Sivuaineita voi valita osittain oman kiinnostuksen mukaan. Laajat tiedot erilaisissa opetusaineissa ja taide- ja taitoaineiden käytännön harjoitukset muodostavat opintojen rungon. Luokanopettajaopiskelijana voit vapaasti kehittää vahvuuksiasi valinnaisten opintojen kautta ja hankkia myös kelpoisuuden jonkin vuosiluokilla 7–9 opiskeltavan aineen aineenopettajaksi. Harjoittelujaksot ovat tärkeä osa koulutusta. Niiden aikana saat kokemusta eri kouluista, opettajista ja ohjaajista sekä pääset harjoittelemaan yhteistyötä muiden opettajaopiskelijoiden ja ammattiryhmien kanssa.

Laajuus

180+120 op / 3+2 vuotta

Paikkakunta

Vaasa

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13–27.3.2024 klo 15:00

Hae

Haku on avoinna 13-27.3.2024 klo. 15.00.

Pääaineet

Kasvatustieteen maisteriksi valmistuttuasi voit työskennellä luokanopettajana perusopetuksen vuosiluokilla 1–6 sekä esikoulussa. Useimmat koulut ovat kunnallisia, mutta on myös valtiollisia ja yksityisiä kouluja. Lähimpiä työkavereitasi ovat oppilaasi, toiset opettajat ja koulun muu henkilökunta. Luokanopettajan työssä saat päivittäin käyttää luovuutta, selkeää kehonkieltä ja viestintätaitoja. Suomalainen opettajankoulutus on arvossa maailmalla, ja sen suoritettuasi voit päätyä myös muihin mielenkiintoisiin tehtäviin koulutuksen alalla. Koska melko suuri joukko opettajia on jäämässä eläkkeelle, uusia luokanopettajia tarvitaan eri puolilla Suomea. Jos haluat tukea lasten kehitystä, on luokanopettajaksi kouluttautuminen hyvä valinta!

Bonus: Åbo Akademi tarjoaa valmistuneille kasvatustieteen maistereille mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tutkimuksen parissa!

Som klasslärare har jag möjligheten att undervisa i många olika ämnen. Det syns också i klasslärarutbildningen då kurserna vi läser är väldigt varierande och givande.

Studerande Ellen

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Rantakatu 2
65100 Vaasa

Postiosoite

Åbo Akademi Vasa
PB 311
65101 Vasa

Sähköposti

fpv-studieradgivare@abo.fi