Kirjoita tähän hakemasi!

Varhais­kasvatuksen­ opettaja

Varhais­kasvatuksen­ opettaja

Varhais­kasvatuksen­ opettaja­koulutuksen­ koulutus­ohjelma

Lapset ovat hurmaavan luovia, hauskoja ja tarkkanäköisiä, ja varhaiskasvatuksen opettajan työ vastuullista, inspiroivaa ja monipuolista. Koulutuksen aikana opit kannustamaan lapsia ja tukemaan heidän oppimistaan ja kehitystään sekä auttamaan vanhempia omassa kasvatustyössään. Teet kärsivällisyydellä, rauhallisuudella ja myötäelämisen taidolla päiväkodista lapselle turvallisen ja hauskan ympäristön. Päiväkodin toiminnan suunnittelussa puolestaan tarvitset pedagogista osaamista ja kriittistä ajattelua. Varhaiskasvatuksen opettajan työssä toimit monien lasten ja perheiden kanssa, ja koulutuksen antamat pedagogiset valmiudet auttavat sinua ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja kommunikoimaan heidän kanssaan.

Varhaiskasvatuksen opettajan koulutukseen sisältyy kasvatustieteen ja psykologian opintoja, ja omaksut laajat tiedot lapsen oppimisesta ja kehityksestä. Lisäksi opiskelet musiikkia, kuvataidetta, käsitöitä, liikuntaa, matematiikkaa, luonnontieteitä ja kieliä ja saat keinoja toimia lasten varhaiskasvattajana ja esikouluopettajana. Harjoittelujaksoilla syvennät näkemyksiäsi opetustyöstä ja saat tilaisuuden luoda yhteyksiä mahdollisiin tuleviin työnantajiin. Kasvatustieteen kandidaatin tutkinto antaa kelpoisuuden toimia varhaiskasvatuksen opettajana ja esiopetusta antavana opettajana, ja kasvatustieteen maisterin tutkinto valmistaa sinua vaativampiin työtehtäviin ja antaa sinulle kelpoisuuden toimia päiväkodin johtajana.

Laajuus

180+120 op / 3+2 vuotta

Paikkakunta

Vaasa

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13–27.3.2024 klo. 15.00

Hae

Haku on avoinna 13 – 27.3.2023 klo. 15.00.

Pääaineet

Useimmat varhaiskasvatuksen opettajat työskentelevät joko kunnallisella tai yksityisellä sektorilla, pääasiassa päiväkodeissa mutta myös ryhmäperhepäivähoidossa tai esikouluopettajina peruskouluissa. Leikin ja muun toiminnan lisäksi varhaiskasvatuksen opettajan työ sisältää musiikki- ja liikunta-aktiviteetteja, kielellisesti kehittävää toimintaa sekä lasten oppimista tukevia tutustumiskäyntejä. Osa varhaiskasvatuksen opettajista toimii päiväkodin johtajina ja vastaa siinä roolissaan päiväkodin pedagogisesta toiminnasta, henkilöstöstä, hallinnosta ja taloudesta. Erityisesti ruotsinkielisille varhaiskasvatuksen opettajille on suuri kysyntä, joten alan työllisyysnäkymät ovat erinomaiset. Tässä ihmisläheisessä ammatissa pääset todellakin vaikuttamaan lasten elämään – joka päivä!

Bonus: Åbo Akademi tarjoaa eteville kasvatustieteen maistereille mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tutkimuksen parissa.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Rantakatu 2
65100 Vaasa

Postiosoite

Åbo Akademi i Vasa
PB 311
65101 Vaasa

Sähköposti

fpv-studieradgivare@abo.fi