Kirjoita tähän hakemasi!

Käsi­työ­tiede­ ja­ koti­talous­tiede

Käsi­työ­tiede­ ja­ koti­talous­tiede

Käsi­työ­tieteen­ ja­ koti­talous­tieteen ­koulutus­ohjelma

Omin käsin tekeminen ja tietoiseen harkintaan perustuvat valinnat arkielämässä ovat sinulle luonnollisia toimintatapoja. Haluat osaltasi luoda sekä nykypolvelle että tuleville sukupolville kestäviä elämän edellytyksiä. Tutkimukseen perustuvissa käsityötieteen ja kotitaloustieteen opinnoissa voit uppoutua syvemmälle näihin kysymyksiin. Koulutus on luonteeltaan käytännöllistä mutta pääset myös toteuttamaan luovuuttasi, oli sitten kyse omien tuotteiden valmistamisesta tai terveellisten aterioiden suunnittelusta ja laittamisesta.

Koulutuksessa sekä vaalitaan arvokkaita perinteitä että katsotaan tulevaisuuteen ja kehitetään innovatiivisia ratkaisuja. Laaja-alaisiin opintoihin sisältyy niin opetusaineeseen liittyvää teknologiaa ja digitalisointia kuin yksilön ja yhteiskunnan hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmia. Koulutus haastaa perinteisen sukupuoliajattelun.

Hakuvaiheessa valitset pääaineeksi joko kotitaloustieteen tai käsityötieteen. Opettajaksi haluavien pitää valita sivuaineeksi aineenopettajan pedagogiset opinnot. Jos sinulla on suunnitelmissa jokin muu kuin opettajan työ, voit valita sivuaineen vapaasti Åbo Akademin muista mielenkiintoisista koulutusohjelmista ja muokata opintokokonaisuuden tulevaa uraasi ajatellen. Åbo Akademilla on useita yhteistyösopimuksia muiden yliopistojen kanssa sekä Suomessa että ulkomailla, ja voit valita kursseja myös niiden valikoimista.

Valintaperusteet

Laajuus

180+120 op / 3+2 vuotta

Paikkakunta

Vaasa

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13–27.3.2024 klo 15:00

Hae

Haku on avoinna 13–27.3.2024 klo. 15.00.

Pääaineet

Koska voit sisällyttää tutkintoosi hyvinkin erilaisia sivuaineita – kuten kauppatieteet, joukkoviestintä, terveystiede tai kansatiede – sinulla on lähes loputtomasti mahdollisuuksia työmarkkinoilla. Voit työskennellä vaikkapa käsityön tai kotitalouden aineenopettajana eri koulutusasteiden oppilaitoksissa. Monet meiltä valmistuneet toimivat myös yrittäjinä tai asiantuntijoina esimerkiksi kulttuuri- ja media-alan organisaatioissa ja yrityksissä.

Bonus: Åbo Akademi tarjoaa mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tutkimuksen parissa.

Inom utbildningen lär man sig nya saker varje dag, både av varandra men också självständigt. Som slöjdare kommer man mycket nära varandra.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Rantakatu 2
65100 Vaasa

Postiosoite

Åbo Akademi Vasa
PB 311
65101 Vaasa

Sähköposti

fpv-studieradgivare@abo.fi