Kirjoita tähän hakemasi!

Erityisopettaja

Erityisopettaja

Erityis­opettajan koulutus­ohjelma

Koska olemme kaikki erilaisia kyvyiltämme ja taidoiltamme, opimme asioita eri tavoilla. Erityisopettajan tehtävänä on tukea fyysisistä, psyykkisistä tai muista syistä erityistukea tarvitsevien lasten, nuorten ja aikuisten oppimista. Pedagogisten keinojen ja oppimisympäristöjen avulla erityisopettaja mahdollistaa sen, että kaikki saavuttavat oman kehityspotentiaalinsa – myös ne lahjakkaat oppilaat, jotka tarvitsevat haastavampia tehtäviä. Opit tukemaan sekä oppilaita, joilla on vähäisiä lukemisen, kirjoittamisen tai matematiikan ongelmia, että erityisryhmiin kuuluvia lapsia ja nuoria, joilla on vakavampia oppimisvaikeuksia. Koulutuksesi antaa sinulle erinomaiset pedagogiset valmiudet, ja opintojesi aikana harjoittelet ohjaamista, ymmärtämistä ja joustavuutta. Ne ovat ominaisuuksia, jotka tekevät juuri sinusta parhaan opettajan omille oppilaillesi!

Erityisopettajan opintojen aikana opiskelet erityispedagogiikkaa, opettajille suunnattua kasvatustiedettä, perusopetuksen opetusaineita sekä kieliä. Täydennät tietojasi psykologian, logopedian, yhteiskuntatieteiden ja lääketieteen opinnoilla. Ne kaikki ovat tärkeitä erityisopettajan työssä. Harjoittelujaksojen aikana pääset soveltamaan oppimaasi teoriaa käytäntöön. Erityisopettajaksi opiskelevat suorittavat ensin kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon ja valmistuvat sitten kasvatustieteen maisteriksi. Tutkinto antaa pätevyyden toimia erityisopettajana, eritysluokanopettajana ja luokanopettajana.

Laajuus

180+120 op / 3+2 vuotta

Paikkakunta

Vaasa

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13–27.3.2024 klo 15:00

Hae

Haku on avoinna 13–27.3.2024 klo 15.00.

Pääaineet

Useimmat erityisopettajat työskentelevät perusopetuksessa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa sekä aikuiskoulutuskeskuksissa, ammattikorkeakouluissa, yliopistoissa ja kansalaisopistoissa. Kunnallisen ja valtiollisen koulutussektorin lisäksi myös yksityisellä puolella on kysyntää pedagogiselle osaamiselle. Voit työllistyä myös erilaisten organisaatioiden (esim. De Utvecklingsstördas Stödförbund tai Finlands Svenska Autism- och Aspergerförening) ja viranomaisten (esim. sairaalat tai nuorisovankilat) palvelukseen. Koska melko suuri joukko opettajia on jäämässä eläkkeelle, uusia erityisopettajia tarvitaan eri puolilla Suomea.

Bonus: Åbo Akademi tarjoaa eteville erityisopettajille mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tutkimuksen parissa.

Att vara speciallärare är ett av de mest tacksamma yrken, där du får en meningsfull vardag.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Rantakatu 2
65100 Vaasa

Postiosoite

Åbo Akademi Vasa
PB 311
65101 Vasa

Sähköposti

fpv-studieradgivare@abo.fi