Kirjoita tähän hakemasi!

Kielikylpy Suomessa – opetus, koulutus ja tutkimus

Kielikylpy Suomessa – opetus, koulutus ja tutkimus

Kielikylpyopetus kuuluu ensimmäisiin vakiintuneisiin kaksikielisen opetuksen muotoihin Suomessa. Åbo Akademin Vaasan yksikön kasvatustieteiden ja hyvinvointialojen tiedekunnassa sekä koulutetaan kielikylpyopettajia että tehdään kielikylpyyn suuntautuvaa tutkimusta. Tiedekunnassa on kielikylvyn ja monikielisyyden professori, sekä kielikylvyn tutkijoita ja yliopisto-opettajia.

Kielikylvyn opettajankoulutukset ovat ainoat laatuaan Suomessa ja Pohjoismaissa. Kouluttautua voi sekä luokanopettajaksi että varhaiskasvatuksen opettajaksi ja suuntautua samalla kielikylpyyn. Tämän lisäksi tiedekunta järjestää yhteistyössä Elinikäisen oppimisen keskuksen sekä muiden toimijoiden kanssa täydennyskoulutusta eri asteiden kielikylpyopettajille.

Tiedekunnassa tehdään myös niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin tunnustettua kielikylvyn tutkimusta, sekä kehitetään kielikylpyopetusta yhteistyössä eri kielikylpytoimijoiden kanssa Suomessa.

Oikealla olevien välilehtien kautta löytyy lisätietoa kielikylvystä sekä Åbo Akademin kielikylpykoulutuksesta, -tutkimuksesta ja -julkaisuista. Kysymyksiin vastaavat kielikylvyn ja monikielisyyden professori Siv Björklund ja kielikylpykoordinaattori Riikka Paloluoma, joiden yhteystiedot löytyvät sivun oikeasta alalaidasta.

Päivitetty 14.12.2022