Kirjoita tähän hakemasi!

Kielikylpy Suomessa – opetus, koulutus ja tutkimus

Kielikylpy Suomessa – opetus, koulutus ja tutkimus

Kielikylpyopetus kuuluu ensimmäisiin vakiintuneisiin kaksikielisen opetuksen muotoihin Suomessa, ja Åbo Akademin Vaasan yksikön kasvatustieteiden ja hyvinvointialojen tiedekunnassa sekä koulutetaan opettajia että tehdään tutkimusta suuntauksena kielikylpy. Tiedekunnassa on kielikylvyn ja monikielisyyden professori, sekä kielikylvyn tutkijoita ja yliopisto-opettajia.

Kielikylvyn opettajankoulutukset ovat ainoat laatuaan Suomessa. Kouluttautua voi sekä luokanopettajaksi että varhaiskasvatuksen opettajaksi suuntauksena kielikylpy. Tämän lisäksi tiedekunta järjestää yhteistyössä Elinikäisen oppimisen keskuksen sekä muiden toimijoiden kanssa täydennyskoulutusta eri asteiden kielikylpyopettajille.

Tiedekunnassa tehdään myös niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin tunnustettua kielikylvyn tutkimusta, sekä kehitetään kielikylpyopetusta yhteistyössä eri kielikylpytoimijoiden kanssa Suomessa.

Oikealla olevien välilehtien kautta löytyy enemmän tietoa kielikylvystä, sekä Åbo Akademin kielikylpykoulutuksesta, -tutkimuksesta ja -opetuksesta. Kysymyksiin vastaavat kielikylvyn ja monikielisyyden professori Siv Björklund, yhteystiedot sivun oikeassa alalaidassa.

Päivitetty 8.6.2022