Kirjoita tähän hakemasi!

Farmasia

Farmasia

Lääkkeiden käyttö koskettaa meitä kaikkia sekä henkilökohtaisella että yhteiskunnan tasolla.

Farmasia tarkastelee lääkkeiden kehitystä, valmistusta ja käyttöä sekä lääkkeiden vaikutusta ihmisen elimistössä. Opintojen aikana perehdytään farmasian eri osa-alueisiin, kuten lääkeaineiden ja apuaineiden kemiaan, lääkkeiden kehitykseen ja valmistukseen, biolääketieteelliseen farmasiaan, biotieteisiin, lääkehoitoihin sekä sosiaalifarmasiaan. Opiskelijat syventyvät mielenkiintoisiin kysymyksiin, kuten lääkeaineiden ominaisuuksiin, vaikutusmekanismeihin ja tehoon, lääketeollisuuden tuotantoprosesseihin, ravitsemus- ja tautioppiin, toksikologiaan, hoitomuotoihin ja biogeenisiin lääkeaineisiin.

Voit hakea opiskelemaan farmasiaa uuden avoimen väylän kautta!

Hakumahdollisuudet farmasiasta kiinnostuneille laajenivat syksystä 2019 alkaen. Uudistuneen avoimen väylän kautta voit jo vuoden 2020 keväällä hakea lukemaan farmasiaa Åbo Akademille. Avoimen väylän kautta hakeville on oma kiintiö, joka on 5 opiskelijaa vuodessa. Hakeaksesi sinun pitää suorittaa 25 op farmasian oppiaineessa avoimessa yliopistossa. Tarjoamme nykyään vuosittain vähintään 5 verkkokurssia (joista jokainen on viiden opintopisteen arvoinen), jotka sisältyvät farmaseuttitutkintoon.

Jotta sinut voidaan valita opiskelemaan farmasiaa avoimen väylän kautta, sinun pitää myös täyttää Åbo Akademin kielivaatimukset. Åbo Akademi on ruotsinkielinen yliopisto ja siksi on tärkeää, että kaikki jotka aloittavat opintonsa ruotsinkielisissä tutkinto-ohjelmissamme osaavat ruotsia tarpeeksi hyvin ennen opintojen aloittamista. Tämän vuoksi kaikilta hakijoiltamme kysytään jo hakuvaiheessa kielikelpoisuudesta. Kielikelpoisuuden voi todistaa viidellä eri tavalla:

  • Ylioppilastutkinto, jossa ruotsin kielen kokeesta on saanut tarpeeksi hyvän arvosanan
  • Koulusivistyskieli
  • Åbo Akademin ja Hankenin yhteinen ruotsin kielen kielikoe
  • Korkeakouluopinnot
  • Kielikoe tai todistus

Lue lisää kielivaatimuksista (ruotsiksi)

Tutustu myös opiskelijaksi ottamisen rajoituksiin korkeakouluissa (ruotsiksi)

Yhteenvetona sinut voidaan valita avoimen väylän kautta jos:

  • Olet suorittanut 25 op farmasian oppiaineessa avoimessa yliopistossa
  • Täytät Åbo Akademin kielivaatimuksen

Pääsykoetta ei tarvita.

Aloituspaikkojen määrä avoimen väylän kautta on 5. Mikäli hakijoita on enemmän kuin paikkoja, hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen suoritettujen opintopisteiden määrän perusteella. Mikäli tämän jälkeen hakijoita vielä tarvitsee karsia, valinnat tehdään suoritettujen opintojen arvosanojen perusteella.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä suunnittelija Johanna Fredenbergiin!


Johanna Fredenberg
Johanna Fredenberg

Fredenberg, Johanna

Suunnittelija
Tehtaankatu 2, 20500 TURKU
+3582 215 4177
johanna.fredenberg(a)abo.fi

 


Lue lisää Åbo Akademin farmasian tutkinto-ohjelmasta