Kirjoita tähän hakemasi!

Farmasia

Laajuus

180 opintopistettä / 3 vuotta

Paikkakunta

Turku

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

16.3-30.3.2022

Farmasian koulutusohjelma

Farmaseutin työssä vaikutat konkreettisesti ihmisten terveyteen, sillä olet lääkkeiden asiantuntija. Asiakaspalvelutyössä apteekissa tai sairaalassa toimitat reseptilääkkeitä ja opastat lääkkeiden käytössä. Voit myös työskennellä lääketeollisuudessa laadunvalvontatehtävissä. Farmaseutti tietää, kuinka lääkkeitä kehitetään ja miten ne vaikuttavat ihmisen elimistössä. Kolme vuotta kestävien farmasian opintojen jälkeen valmistut farmaseutiksi ja mielenkiintoiseen ammattiin. Farmaseuttien työtilanne on erinomainen.

Koulutuksessa keskitytään lähinnä lääkkeiden vaikutustapoihin, valmistusmenetelmiin ja yhteisvaikutuksiin elimistössä. Kartutat tietojasi ihmisen fysiologiasta ja sairauksien synnystä. Farmasian lisäksi opiskelet biologiaa ja kemiaa, osallistut ryhmätyöskentelyyn sekä teet laboratorio- ja laskuharjoituksia. Opintoihin sisältyy puolen vuoden harjoittelujakso, jonka aikana voit saada jalansijaa työelämässä jo opiskeluaikana.

Valintaperusteet

Hae

Hakuaika on avoinna 16.3-30.3.2022 klo 15.00.

Farmaseutti työelämässä

Farmaseutin työssä pääset joka päivä auttamaan muita ihmisiä. Useimmiten farmaseutti työskentelee asiakaspalvelutyössä joko yksityisessä apteekissa tai sairaala-apteekissa, mutta myös lääketeollisuuden ja tukkukaupan parissa on tarjolla monipuolisia työtehtäviä. Ymmärrät lääkkeiden merkityksen yksilöille ja yhteiskunnalle, mikä avaa sinulle ovia mielenkiintoisiin asiantuntijatehtäviin myös viranomaisten, kuten Kelan ja Fimean (Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus), palveluksessa. Farmasian opinnoista saat erinomaiset perustiedot, joiden pohjalta voit jatkaa opintojasi ja syventää asiantuntemustasi edelleen. Voit esimerkiksi hakea Åbo Akademin lääkekehityksen ja lääketieteen tekniikan maisteriohjelmaan tai hakeutua proviisorikoulutukseen.

Ota yhteyttä

Käyntiosoite

Biocity
Artillerigatan 6
20520 Åbo  

Postiosoite

Farmaci/Åbo Akademi
Artillerigatan 6
20520 Åbo