Kirjoita tähän hakemasi!

Vähemmistötutkimus

Vähemmistötutkimus

Åbo Akademi on perustettu palvelemaan suomenruotsalaisen vähemmistön tarpeita, ja on siis 100 vuoden olemassaolonsa aikana kartuttanut merkittävästi asiantuntemusta vähemmistötutkimuksen alalta.

Åbo Akademi profiloituu tänään laajan vähemmistötutkimuksen näkökulmansa kautta. Fokus on monitieteellinen ja maailmanlaajuinen. Se sisältää niin vanhemmat kuin uudemmatkin vähemmistöt, ne prosessit jotka synnyttävät vähemmistöjä ja sen vastustuksen, jonka tämänlaiset prosessit tuottavat. Tutkimusprofiili keskittyy vähemmistökulttuureihin ja -identiteettiin; syrjintään, yhtäläisiin oikeuksiin ja demokratiaan; prosesseihin jotka ovat synnyttäneet vähemmistöjä historiallisesti ja vähemmistöasemiin historiallisesti; sekä kulttuurisesti ja kielellisesti sensitiiviseen opettajankoulutukseen.

Åbo Akademi on ainoa yliopisto Suomessa joka panostaa tämän mittakaavan vähemmistötutkimukseen. Pyrkimyksenämme on luoda maailman johtava vähemmistöopintojen ja -tutkimuksen keskus, jossa yhdistyvät innovatiivinen korkealuokkainen tutkimus ja opetus sekä aktiivinen sosiaalinen sitoutuminen. Tarkoituksenamme on haastaa ulkopuolisuutta luovia mekanismeja ja edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Englanninkielisillä sivuillamme on runsaasti lisää tietoa tutkimuksestamme ja tapahtumistamme.

 

Åbo Akademi kerää tällä hetkellä varoja strategisille tutkimusprofiileilleen.

Tekemällä lahjoituksen vähemmistötutkimuksen hyväksi olet mukana tukemassa tutkimusta, joka paneutuu eriarvoisuuden syihin. Autat myös tutkijoitamme heidän pyrkimyksissään tunnistaa epäoikeudenmukaisuuksia ja edistää kaikkien perus- ja ihmisoikeuksia kestävämpien yhteiskuntien rakentamiseksi.

 

Päivitetty 11.12.2023