Kirjoita tähän hakemasi!

Psykologia

Psykologia

Psykologian koulutus tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. Pääset soveltamaan tietojasi ihmisen käyttäytymisestä, tunteista ja kehityksestä. Psykologi kartoittaa lasten oppimisvaikeuksia, auttaa psyykkisistä ongelmista kärsiviä, pyrkii parantamaan työpaikan ilmapiiriä, tukee kuntoutusta ja tekee rekrytoinneissa käytettäviä soveltuvuusarviointeja. Koulutuksen aikana perehdytään esimerkiksi siihen, miten aivovammat vaikuttavat käyttäytymiseen ja kuinka psykologiaa voidaan käyttää työpaikkojen ja organisaatioiden kehittämisessä ja johtamisessa. Åbo Akademi on Suomen yliopistoista ainoa, jossa voi opiskella psykologiksi ruotsin kielellä.

Suoritat ensin psykologian kandidaatin ja sen jälkeen maisterin tutkinnon. Psykologian maisterin tutkinnon suorittanut saa työskennellä laillistettuna psykologina. Kandidaattivaiheen opintoihin sisältyy mm. neuropsykologian, käyttäytymisgenetiikan ja persoonallisuuden teoriaa, tutkimusta ja käytäntöä sekä sivuaineopintoja ja kieli- ja viestintäopintoja. Opinnot muodostavat hyvän perustan maisterivaiheen opinnoille, joissa keskitytään ammattiin valmistavaan koulutukseen ja joihin kuuluu myös pitkähkö harjoittelujakso. Osaavia psykologeja tarvitaan yhteiskunnassamme, ja kaikki valmistuneet työllistyvät. Vastuullinen ja mielenkiintoinen työelämä odottaa sinua!

Laajuus

180 + 150 op / 3 + 2,5 vuotta

Paikkakunta

Turku

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13–27.3.2024 klo 15:00

Hae

Haku on avoinna 13.3 -27.3.2024 klo 15.00.

Pääaineet

Psykologiksi valmistuneen asiantuntemukselle on käyttöä monilla yhteiskunnan alueilla. Voit työskennellä vaihtelevien tehtävien parissa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, kouluissa ja yliopistoissa, konsulttiyrityksissä, kuntasektorilla, työvoimatoimistoissa, vankiloissa ja poliisin palveluksessa. Monet psykologit haluavat kehittää osaamistaan myös valmistumisen jälkeen ja kouluttautuvat edelleen psykoterapeuteiksi, neuropsykologeiksi tai oikeuspsykologeiksi. Jos olet kiinnostunut tutkimustyöstä, Åbo Akademi tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia monenlaisten teemojen, kuten seksologian, neuropsykologian, aggressiotutkimuksen ja oikeuspsykologian, parissa. Korkeakoulutettuna asiantuntijana voit valmistautua tekemään antoisaa ja vastuullista työtä, josta on hyötyä sekä yksittäisille ihmisille että koko yhteiskunnalle.

Bonus: Åbo Akademi tarjoaa eteville psykologeille mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tutkimuksen parissa.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Arken
Fabriksgatan 2
20500 Åbo

Postiosoite

Åbo Akademi
Fakulteten för humaniora, psykologi och teologi
Fabriksgatan 2
20500 Åbo

Sähköposti

fhpt-studieradgivare@abo.fi