Kirjoita tähän hakemasi!

Logopedia

Logopedia

Logo­pedian­ koulutus­ohjelma

Logopedian opiskelu sopii niille, jotka ovat kiinnostuneita kielistä, viestinnästä ja äänestä ja jotka haluavat tehdä työtä ihmisten parissa. Logopedian maisterin tutkinto antaa puheterapeutin kelpoisuuden, ja voit auttaa esimerkiksi änkyttävää lasta, aivohalvauksesta toipuvaa henkilöä tai ääniongelmien kanssa painivaa laulajaa. Koulutuksessa yhdistyvät teoria ja käytäntö, ja pääset soveltamaan tieteellistä osaamistasi kliinisessä työssä oikeiden asiakkaiden kanssa jo toisen opiskeluvuoden aikana. Puheterapeutin työssä tunnistat ja hoidat puheen, kielen, äänen, kommunikaation ja nielemisen häiriöitä. Työsi on mielenkiintoista, vaihtelevaa ja haastavaa – ja tärkeää jokaisen asiakkaasi kannalta.

Koulutukseen sisältyy logopedian lisäksi psykologian, kielitieteen ja lääketieteellisten aineiden, kuten anatomian, lasten- ja aikuisneurologian, audiologian ja foniatrian, opintoja. Humanististen tieteiden kandidaatin ja filosofian maisterin tutkinnon suoritettuasi voit hakea oikeutta toimia laillistettuna puheterapeuttina. Opiskeluaikana voit lähteä opiskelijavaihtoon ulkomaille. Åbo Akademin yhteistyökumppaneita ovat mm. Syddansk universitet Odensessa Tanskassa ja Göteborgin yliopisto Ruotsissa.

Laajuus

180 + 120 op / 3 + 2 vuotta

Paikkakunta

Turku

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13–27.3.2024 klo 15:00

Hae

Hakuaika on avoinna 13.3.2024 – 27.3.2024 klo 15.00.

Pääaineet

Puheterapeutit työskentelevät niin lasten kuin aikuistenkin kanssa sairaaloissa, terveyskeskuksissa, kuntoutusyksiköissä, erityiskouluissa, yksityisvastaanotoilla ja päivähoidon yksiköissä. Työskentelet omien asiakkaittesi kanssa mutta teet myös yhteistyötä sekä asiakkaiden läheisten kanssa että osana moniammatillista tiimiä. Puheterapeuttien työllisyysnäkymät ovat hyvät, ja toistaiseksi kaikki Åbo Akademista valmistuneet puheterapeutit ovat saaneet työtä, joten olet tehnyt hyvän valinnan!

Bonus: Åbo Akademi tarjoaa tutkimustyöstä kiinnostuneille hyviä uramahdollisuuksia. Logopedian tutkijat toimivat usein yhteistyössä psykologian, lääketieteen ja kielitieteen tutkijoiden kanssa.

Logopedin kombinerar ett terapeutiskt synsätt med specialkunnande och leder dessutom till ett mångsidigt yrke med utmärkta arbetsmöjligheter.

Manlig studerande

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Arken
Fabriksgatan 2
20500 Åbo

Postiosoite

Åbo Akademi
Fakulteten för humaniora, psykologi och teologi
Fabriksgatan 2
20500 Åbo

Sähköposti

fhpt-studieradgivare@abo.fi