Tälle sivulle olemme koonneet SALT-verkostossa tuotettua materiaalia.
Materiaalia voi käyttää inspiraationa ja tukena pedagogisten toimintamallien kehittämisessä maaseudun ja saariston lasten ja nuorten myönteisen kotiseutusuhteen puolesta. Materiaalipankkia täydennetään hankkeen kuluessa.
Suunnitteluprosessia tukevia materiaaleja

Suunnitteluopas on työkalu pedagogiseen toimintaan, jonka avulla lapset ja nuoret voivat rakentaa arvokasta ja merkityksellistä kotiseutusuhdettaan. Opas on jäsennelty niin, että se auttaa pitkän aikavälin suunnittelussa ja mahdollistaa myös pedagogisen toiminnan nopean käynnistämisen. Tavoitteena on, että oppaan avulla voi kehittää kunnissa tehtävän maaseutu- ja saaristokasvatustoiminnan rakennetta ja jatkuvuutta.

Kotiseudun supersankarit – minilähettiläspassi (pdf)
Minilähettiläspassiin voit kerätä tarroja siihen asti, kunnes esikoulu päättyy ja olet täysinoppinut kotiseutusi minilähettiläs!
Kotiseudun supersankarit. Kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa – opas (pdf)
Tämä opas sisältää syvennettyä tietoa erilaisista kestävän kehityksen teemoista ja vinkkejä siitä, miten niitä voidaan käsitellä jokapäiväisessä toiminnassa lasten kanssa helposti ymmärrettävällä ja hauskalla tavalla.
Jos haluat tilata materiaalit, ota yhteyttä!
Blogeja ja artikkeleita maaseutu- ja saaristokasvatustoiminnasta

Meidän tulee muistaa arvostaa hyvää elämää maaseudulla ja saaristossa (ulkoinen linkki)
Blogiteksti seminaarista ”Kestävän kehityksen brändi ja kotiseutuidentiteetti maaseudun ja saariston elinvoimana”, jonka Maaseutu- ja saaristopolitiikan verkostot KEHÅ (Kestävän kehityksen viikko) ja SALT (Saaristo ja maaseutu yhteistyössä) järjestivät Helsingissä 28.3.2023.

SALT-verkoston erityisasiantuntija, Tiina Saaresrannan blogiteksti Suomen Kotiseutuliiton Kotiseutublogissa.
Lasten ja nuorten saaristokasvatusta viedään innolla eteenpäin kunnissa (ulkoinen linkki)
Blogiteksti jatkuvuuden ja näkyvyyden tärkeydestä kotiseutukasvatuksessa. (29.6.2023)