Kirjoita tähän hakemasi!

SALT-teemaverkostossa opittua – Miten lasten ja nuorten kotiseutusuhdetta voidaan edistää saaristossa ja maaseudulla?

SALT-teemaverkostossa opittua – Miten lasten ja nuorten kotiseutusuhdetta voidaan edistää saaristossa ja maaseudulla?

Mitä SALT-teemaverkoston toiminnasta – saariston ja maaseudun yhteistyöstä – on jäänyt käteen? Tervetuloa webinaariin keskustelemaan kokemuksista ja päätelmistä siitä, miten lasten ja nuorten kotiseutusuhdetta on mahdollista edistää saaristossa ja maaseudulla.

Tapaamme etäyhteyden välityksellä torstaina 30.5. klo 10.00–11.30.

Keskustelua johtaa Ann-Sofi Backgren, verkostokoordinaattori ja SALT-projektitoimija.

Ohjelma

Mikä SALT-hanke? Cecilia Lundberg, Åbo Akademin saaristoinstituutti.

Kenneth Nordberg, Åbo Akademin väitöstutkija ja SALT-projektitoimija, esittelee viiden SALT-pilottikunnan kokemusten pohjalta laadittuja toimintasuosituksia.

Kommenttipuheenvuoro Antonia Husberg, maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri, sekä Laura Latvakangas, asiantuntija, Maa- ja metsätalousministeriö/SANK.

Vapaata keskustelua.

Webinaarissa on simultaanitulkkaus ruotsi/suomi. Etukäteisilmoittautumista ei tarvita. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tapaamme Zoomissa seuraavan linkin välityksellä: https://aboakademi.zoom.us/j/63139416285?pwd=L25zeTNpWSt4T1NFNTJNMWx5cFhZQT09. Meeting ID: 631 3941 6285 / Salasana: 696730

SALT-teemaverkostoa (Skärgård och landsbygd i samverkan – Saaristo ja maaseutu yhteistyössä) rahoittavat Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE), Saaristoasiain neuvottelukunta (SANK) sekä Svenska kulturfonden.

Hankeajanjakso on 1.4.2022–30.6.2024, hanketta on johtanut Åbo Akademin saaristoinstituutti yhteistyössä Saaristomeren Unesco biosfäärialueen kanssa. Hankkeen tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten kotiseutuidentiteettiä, hyvinvointia ja osallisuutta saaristossa ja maaseudulla kotiseutukasvatuksen keinoin.

Lisätietoa SALT-hankkeesta.