Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

InFLAMES saa jatkorahoitusta Suomen Akatemialta 

Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteinen InFLAMES-lippulaiva on saanut jatkorahoituksen Suomen Akatemialta. SA takaa jatkorahoituksen neljälle lippulaivalle yhteensä 42 miljoonalla eurolla vuosille 2025–2028. 

Arvioitujen lippulaivojen toimintaa luonnehdittiin väliarvioinnissa erinomaiseksi. Lippulaivat ovat olleet ensimmäisen kaksivuotiskauden erittäin tuloksellisia ja niiden tulevaisuuden suunnitelmat ovat lupaavia 

–  Olen erittäin ylpeä Åbo Akademin ja Turun yliopiston yhteisestä InFLAMES-lippulaivastamme, ja kiitollinen kaikille huippututkijoillemme, jotka ovat osallistuneen hakemuksemme valmisteluun ja käynnissä olevaan immunologian tutkimukseemme. Olen luonnollisesti hyvin iloinen Suomen Akatemian rahoituspäätöksestä, joka tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden ja tarvittavan tuen kehittää edelleen erästä vahvimmista tutkimusympäristöistämme, sanoo Åbo Akademin tutkimuksesta vastaava vararehtori Reko Leino 

InFLAMES-lippulaiva pyrkii löytämään uusia kohteita lääketieteellistä hoitoa varten ja kehittämään lääkkeitä yhteistyössä biotekniikka- ja lääkeyritysten kanssa. InFLAMES edistää myös diagnostiikkaa, jotta jokainen potilas voi saada yksilöllistä hoitoa. 

Jatkorahoituksen saaneet lippulaivat: ACCC – Ilmakehän ja ilmaston osaamiskeskus, GeneCellNano – Geeni-, solu- ja nanoterapia kroonisten sairauksien hoidossa, UNITE – Metsien, ihmisten ja koneiden vuorovaikutuksella resilienssiä, uusia arvoverkkoja ja merkityksellisiä kokemuksia ja InFLAMES – Immuunijärjestelmän innovaatiokeskus lääketieteen ja talouskasvun moottorina. 

Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen InFLAMES-lippulaiva on saanut Suomen Akatemialta 6,5 miljoonan euron jatkorahoituksen vuosille 2024–2026. Kyseessä on jatkorahoituksen ensimmäinen erä, sillä Akatemia ilmoittaa varautuneensa rahoittamaan lippulaivaa yhteensä 10,4 miljoonalla eurolla kesään 2028 mennessä. Åbo Akademin osuus on noin 1,16 miljoonaa euroa.

 

Lue lisää InFLAMESista täältä. 

Lue lisää lippulaivaohjelmasta Suomen Akatemian verkkosivuilta.