Kirjoita tähän hakemasi!
Man och kvinnar tittar på datorskärmen.

Job shadowing

Man och kvinnar tittar på datorskärmen.

Job shadowing

Job shadowing eli työn varjostaminen on konsepti, jossa henkilö havainnoi ja oppii seuraamalla ammattilaista tai ammattilaisia työssään tietyn ajanjakson verran. Job shadowing -konseptin tavoitteena on antaa varjostajalle parempi käsitys tietystä alasta tai työtehtävästä sekä tarjota tälle mahdollisuus luoda kontakteja ammattilaisiin tällä alalla.

Åbo Akademissa opiskelevat kansainväliset maisteriopiskelijat voivat hakea mukaan job shadowing -päivään oman alansa yritykseen tai organisaatioon. Ehdokkaat valitaan hakemusten perusteella, sillä paikkoja on rajoitetusti.

Ammattilaista varjostamalla kansainvälinen opiskelija oppii lisää tietystä ammatista tai organisaatiosta sekä saa mahdollisuuden kysyä mieltään askarruttavia kysymyksiä ja harjoitella tuomaan esiin osaamistaan potentiaaliselle työnantajalle. Tavoitteenamme on lisäksi, että kansainväliset opiskelijamme pääsevät tutustumaan suomalaiseen työkulttuuriin ja laajentamaan ammatillisia verkostojaan Suomessa.

Hakeminen ja valintakriteerit

Viimeisin job shadowing -jakso järjestettiin marras-joulukuussa 2023.
Seuraavasta hakukierroksesta tiedotetaan kevään 2024 aikana.

Ehdokkaat valitaan ennalta määriteltyjen kriteerien perusteella kaikkien hakemusten joukosta. Lisätietoa valintakriteereistä ja hakuohjeet julkaistaan englanninkielisellä sivullamme keväällä 2024.

Onko yrityksesi/organisaatiosi kiinnostunut osallistumaan job shadowing -päivään?

Siinä tapauksessa lähetä sähköpostia osoitteeseen talentboost@abo.fi tai soita niin jutellaan lisää!

  • Saat tavata lahjakkaan kansainvälisen maisteriopiskelijan ja potentiaalisen tulevaisuuden työntekijän
  • Opit uudesta kulttuurista ja kuulet ideoita ja ajatuksia ulkomaalaiselta osaajalta
  • Voit edistää työntantajamielikuvaasi ja saada positiivista näkyvyyttä opiskelijan verkostoissa
  • Pääset auttamaan tulevaisuuden osaajaa tutustumaan suomalaiseen työelämään ja antamalla hänelle mahdollisuuden kokea päivä oman alansa töissä Suomessa

Päivitetty 28.3.2024