Kirjoita tähän hakemasi!

Kulttuuri,­ historia­ ja­ filosofia

Kulttuuri,­ historia­ ja­ filosofia

Kulttuurin,­ historian­ ja­ filosofian­ koulutus­ohjelma

Moderni yhteiskuntamme perustuu traditioille, kulttuurille ja uskomuksille, jotka vaikuttavat maailmankatsomukseemme ja käsitykseemme itsestämme. Humanisti on kiinnostunut siitä, mistä yhteiskuntaa peilaavat ilmaukset ovat peräisin ja minkälainen merkitys niillä on elämässämme. Missä ovat nykypäivän punapukuisen ja valkopartaisen joulupukin juuret? Minkälainen vaikutus toisella maailmansodalla oli taiteeseen, kirjallisuuteen ja musiikkiin Suomessa? Millä tavoin kristinusko muovaa länsimaisen ihmisen käsitystä oikeasta ja väärästä? Mitkä yhteiskunnan rakenteet ovat syynä siihen, että naisia on edelleen niin vähän johtopaikoilla? Humanistisia aineita opiskelemalla saat vastauksia tämänkaltaisiin kysymyksiin ja opit soveltamaan oppimaasi mm. asiantuntijatehtävissä, johtotehtävissä ja viestinnän parissa. Inhimillisen elämän tuntemus auttaa sinua ratkaisemaan ongelmia ja oppimaan uutta luovalla tavalla.

Koulutusohjelman pääainevaihtoehdot ovat filosofia, sukupuolentutkimus, historia, taidehistoria, kulttuurianalyysi (etnologian ja folkloristiikan opintosuuntaukset), kirjallisuustiede, musiikkitiede ja uskontotiede. Maisterivaiheessa historian opiskelijat valitsevat pääaineeksi joko yleisen historian tai pohjoismaisen historian ja kulttuurianalyysin opiskelijat joko pohjoismaisen etnologian tai pohjoismaisen folkloristiikan. Sinulla on mahdollisuus valita sivuaineita Åbo Akademin kaikista koulutusohjelmista sekä opiskella valinnaisia aineita ja kieliä oman kiinnostuksesi mukaan. Voit suorittaa ulkomailla sekä opintoja että harjoittelujakson, ja näiden valintojesi avulla rakennat juuri sellaisen koulutuksen, josta haluat ponnistaa työelämään. Pääainevalinnasta riippumatta suoritat ensin humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon ja sen jälkeen filosofian maisterin tutkinnon.

Laajuus

180 + 120 op / 3 + 2 vuotta

Paikkakunta

Turku

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13-27.3.2024 klo 15:00

Hae

Haku on avoinna 13.3 – 27.3.2024 klo 15:00.

Pääaineet

Humanistit sijoittuvat monenlaisiin työtehtäviin valtion ja kuntien, yritysten, yhdistysten, seurakuntien ja säätiöiden palveluksessa. Työpaikka voi löytyä myös yliopistomaailmasta, tai voit perustaa oman yrityksen. Humanisti voi työskennellä mm. aineenopettajana, projektipäällikkönä, museoamanuenssina, koordinaattorina, arkistonhoitajana, tutkijana, kirjastonhoitajana, kulttuurintuottajana, verkkotoimittajana, toimittajana tai tiedottajana. Humanistien analyyttisiä kykyjä ja kriittistä ajattelutapaa tarvitaan yhteiskunnan kaikilla sektoreilla!

Bonus: Åbo Akademi tarjoaa kokeneille humanisteille mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tutkimuksen parissa.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Arken
Tehtaankatu 2
20500 Turku

Postiosoite

Åbo Akademi
Fakulteten för humaniora, psykologi och teologi
Tehtaankatu 2
20500 Turku

Sähköposti

fhpt-studieradgivare@abo.fi