Kirjoita tähän hakemasi!

Asuttavuus – Habitability

Asuttavuus – Habitability

Asuttavuus on erityisesti pienten saaristoyhteisöjen tarkastelua ja kehittämistä varten kehitetty työkalu. Englanniksi työkalua – tai käsitettä – kutsutaan nimellä habitability.

Asuttavuuden käsite on läheistä sukua YK:n kestävän kehityksen tavoitteille ja Agenda 2030:lle. Asuttavuus tuo globaalit kestävyystavoitteet paikalliselle tasolle ja tekee niistä konkreettisempia. Saaristoyhteisön asuttavuus tarkoittaa, että asukkaille on työpaikkoja, asuntoja, koulu, lauttayhteyksiä, yhteisöllisyyttä – kaikkea sitä, mitä kestävä yhteiskunta tarvitsee voidakseen pitää huolta ihmisistään, luonnostaan ja ympäröivästä meri- tai vesialueesta.

Habitability-verkoston toiminnalla on kaksi tavoitetta: I) vahvistaa saaristoyhteisöjen elämänlaatua ja elinvoimaisuutta, ja tämän myötä houkuttelevuutta ja II) saada aikaan toimivan, maanlaajuisen ruohonjuuritason saaristoyhteisöjen verkoston.

Suomen saaristokäräjät: Hyvinvoivat ihmiset – sisävesiltä ulkosaaristoon

Tervetuloa Turkuun 4.–5.12.2023!

Habitability – Elinvoimaisesti ja kestävästi asutut saaristo- ja vesistöalueet -teemaverkoston loppuseminaari. Samalla juhlistamme kansallisen ruohonjuuritason saaristoverkoston perustamista.
Saaristokäräjien ohjelmassa on sekä kotimaisia että kansainvälisiä puhujia ja saaristoasiantuntijoita mutta keskiössä ovat saariston ja saaristoalueiden asukkaat. Osallistuminen Saaristokäräjiin on maksutonta. Osallistujat maksavat itse iltajuhlan, matkat ja yöpymisen.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen.
Viimeinen ilmoittautumispäivä 1.11.2023.

Saaristokäräjät järjestää Åbo Akademin Saaristoinstituutti, teemaverkosto Habitability. Kysymyksiä? Ota yhteyttä sähköpostiin: skargard@abo.fi.


Jenni Haukio.

 

Tapahtuman suojelijana on tasavallan
presidentin puoliso Jenni Haukio

 


Käytännön asioita

– Seminaarin ajankohta: 4.12. klo 12–n. 16.30 ja 5.12. klo 9–n. 13.
– Osallistuminen seminaariin on maksutonta, sisältää aamu- ja iltapäiväkahvin.
– Iltajuhlat järjestetään Kårenilla (Hämeenkatu 22), 4.12. klo 18.30. Kolmen ruokalajin illallinen on omakustanteinen ja maksaa 50 euroa. Tämän lisäksi jokainen maksaa ruokajuomansa itse.
– Yöpyminen varataan ja maksetaan omatoimisesti. Yöpyminen on vapaasti valittavissa mutta rajoitettu määrä huoneita on varattu seminaariin osallistujille seuraavasti:
Hostel Bore, Linnankatu 72
Hytti kahdelle 76 € /hytti/yö (38 €/hlö/yö)
Hytti yhdelle 47 € /hytti/yö
Varauskoodi: Ö23
Viimeinen varauspäivä koodilla: 5.11.2023.
Yhteystiedot: +358 40 843 6611 | hostel.bore@turku.fi | www.hostelbore.fi.
***
Hotelli Scandic Julia, Eerikinkatu 4
101.10 € yhden hengen huone/vuorokausi
112.00 € kahden hengen huone/vuorokausi
Varauskoodi: BAAB031223
Viimeinen varauspäivä koodilla: 4.10.2023.
Varauslinkki: http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BAAB031223 tai +358 2 336000 tai julia@scandichotels.com

Asuttavuusanalyysi on tärkeä kehittämisen lähtökohta. Analyysi tuo esille mahdollisia kehitystarpeita mutta osoittaa myös mitä alueella tai saaressa on hyvin toimivaa, jota kannattaa vaalia ja mainostaa. Åbo Akademin Saaristoinstituutti levittää tietoa ja osaamista asuttavuuskonseptista, mm. Habitability-verkoston kautta.

Alla olevassa Youtube-videossa kerrotaan kolmessa minuutissa mitä asuttavuus on. Video on tekstitetty suomeksi:

Päivitetty 14.9.2023