Kirjoita tähän hakemasi!

Taidehistoria

Taidehistoria

Taidehistoria pääaineena

Elämme visuaalisessa ympäristössä ja näemme taiteen ilmenemismuotoja sekä taide- että käyttöesineissä. Taidehistoria opettaa tulkitsemaan ihmiskunnan historian eri vaiheissa syntynyttä taiteellista ilmaisua niin kuvataiteessa ja muotoilussa kuin arkkitehtuurissa ja kaupunkisuunnittelussa. Kuvien ja arkkitehtuurin tutkimuksen kautta opit ymmärtämään eri aikakausien yhteiskuntaa ja ihmisten elämän ja arvojen visuaalista hahmottumista. Taidehistorian perusopinnoissa tutustutaan Euroopan taide- ja arkkitehtuurihistoriaan aina kivikaudesta nykyaikaan. Aineopinnoissa ja syventävissä opinnoissa perehdytään historiatutkimuksen ja visuaalisen tutkimuksen menetelmiin. Opintojen myötä saat valmiuksia uuden tiedon tuottamiseen sekä analyyttiseen ja kriittiseen ajatteluun samalla kun kehität kykyäsi kirjoittaa ja puhua taiteesta tarkkanäköisesti.

Taidehistorian opinnot ovat monipuolinen ja vaihteleva kokonaisuus, jossa käytetään sekä perinteisiä menetelmiä että vapaamuotoista keskustelua ja myös ekskursioita lähiympäristön kohteisiin ja ulkomaille. Taidehistorian opiskelijana voit hyvin vapaasti muovata opintokokonaisuuden, joka luo pohjan haluamallesi ammattiosaamiselle. Tavallisia sivuaineita ovat esimerkiksi visuaaliset opinnot, historia, museologia, kulttuurijohtaminen, kulttuurianalyysi (etnologian ja folkloristiikan opintosuuntaukset), sukupuolentutkimus ja liiketaloudelliset aineet. Opiskeluaikana on myös mahdollista suorittaa opintoja vaihto-opiskelijana ulkomailla. Taidehistoria on suosittu sivuainevalinta muiden aineiden pääaineopiskelijoiden keskuudessa.

Opinto-oppaassa on tarkempia tietoja oppiaineen kurssivalikoimasta:

Taidehistorian oppiaineessa harjoitetaan tutkimusta erityisesti seuraavilla osa-alueilla:

  • Poliittinen monumenttitaide
  • Visuaalinen media ja kulttuuri
  • Taide- ja kulttuuripolitiikka
  • Taiteilijoiden matkat
  • Arkkitehtuurin historia
  • Kaupunkisuunnittelu
  • Semiotiikka
  • Laastiajoitus (14C-analyysit)

Taidehistoria antaa syvällistä yleistietoa, joka luo pohjan monissa eri ammattitehtävissä työskentelylle. Oppiaineesta valmistuneet työllistyvät hyvin kulttuurialalla ja kulttuurihallinnon tehtävissä valtion, kuntien ja yksityisten organisaatioiden palveluksessa sekä myös yritys- ja yliopistomaailmassa. Galleriat, museot, huutokauppatalot ja säätiöt tarvitsevat taiteen asiantuntijoita. Tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi kuraattori, intendentti, rakennustutkija, rakennuskonservaattori, taidekirjailija, taidekriitikko, tutkija, kulttuuripäällikkö, kulttuurituottaja, kulttuurineuvos, galleristi, museonjohtaja, koulutuskoordinaattori, näyttelysihteeri, antiikkikauppias, markkinoija tai toimittaja. Maailma on täynnä tehtäviä, joissa monitahoinen visuaalinen lukutaito on hyödyksi.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Arken, D-talo krs 2
Tehtaankatu 2
20500 Turku

Sähköposti

Puhelin

+358 2 215 31