Kirjoita tähän hakemasi!

Oikeustiede

Oikeustiede

Tulevana juristina ymmärrät, miksi yhteiskunnassa tarvitaan sääntöjä ja määräyksiä. Ilman niitä ihmisten, organisaatioiden ja valtioiden välille syntyy konflikteja. Oikeudentunto, itsenäinen ja kriittinen ajattelu sekä monipuolinen oikeustieteellinen osaaminen auttavat sinua ohjaamaan ihmisiä ja organisaatioita oikeaan. Opinnot perehdyttävät sinut käsittelemään virallisia asiakirjoja, valmistelemaan ja hoitamaan asioita Suomen lainsäädännön mukaan sekä ottamaan samalla huomioon niin pohjoismaisen, eurooppalaisen kuin kansainvälisenkin oikeuden.

Oikeustieteen koulutuksessa tutustut yksityisoikeuteen (henkilöiden väliset suhteet), julkisoikeuteen (henkilöiden/yritysten ja esim. kuntien ja valtion väliset suhteet) ja rikos- ja prosessioikeuteen (poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen asiat) sekä näihin liittyviin juridisiin kysymyksiin.

Oikeustiedettä voit opiskella oikeustieteen koulutusohjelmassa (oikeusnotaari + oikeustieteen maisteri, ON+OTM) ja oikeustieteen maisteriohjelmassa (oikeustieteen maisteri, OTM).

Oikeustieteisiin kuuluu myös kansainvälinen oikeus, jota voit opiskella pääaineena yhteiskuntatieteiden koulutusohjelmassa Turussa (valtiotieteiden kandidaatti ja valtiotieteiden maisteri, VTK+VTM) ja kansainvälisessä maisteriohjelmassa Master’s Degree Programme in International Law and Human Rights (Master in International and Comparative Law, MICL).

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Juridicum
Piispankatu 13
20500 Turku

Kansainvälinen oikeus
ASA
Vänrikinkatu 3 B
20500 Turku

Postiosoite

Åbo Akademi
Juridik
Tuomiokirkontori 3
20500 Turku