Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

OP Turun Seudulta 20 000 euron lahjoitus Åbo Akademille

OP Turun Seutu viettää 100-vuotisjuhlavuottaan ja tekee juhlavuotensa kunniaksi 20 000 euron lahjoituksen Åbo Akademille. Lahjoitus tehdään valtion vastinrahaohjelman puitteissa ja se kohdennetaan yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden koulutusaloille.

– Perustehtävämme mukaan edistämme omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Yliopistot ovat alueellisesti merkittäviä toimijoita, ja koulutus ja tutkimus turvaavat ja kehittävät osaamispääomaa toimintaympäristössämme. Yliopistoilla on valtava merkitys paikallisen elinvoimaisuuden ja kestävän taloudellisen kehityksen näkökulmasta, sanoo toimitusjohtaja Petteri Rinne.

Yliopiston rooli koulutetun työvoiman takaajana kasvattaa alueen henkisiä ja taloudellisia voimavaroja, edistää hyvinvointia ja vahvistaa paikallista yritys- ja elinkeinotoimintaa, Rinne toteaa.

– Olemme todella kiitollisia lahjoituksesta joka tukee ja helpottaa työtämme yritysyhteistyön vahvistamiseksi ja tuo sitä kautta työelämärelevanssia koulutukseemme ja tutkimukseemme, sanoo Marko Joas, Åbo Akademin yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani.