Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

Mediatiedote

Åbo Akademin farmasian oppiaineelle lahjoituksena 150 000 euroa – vahvistaa proviisorikoulutusta ja oppiaineiden välistä yhteistyötä

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet sr -säätiö lahjoittaa 150 000 euroa Åbo Akademin farmasian koulutusalalle.

Kyseessä on yksi ensimmäisiä isoja lahjoituksia valtion vastinrahoitusohjelman mukaisessa varainkeruukampanjassa.

Farmasian professori Jessica Rosenholm kertoo, että lahjoitus tukee uuden proviisorikoulutuksen käynnistämistä Åbo Akademissa. Samalla se lujittaa Åbo Akademin strategista tutkimusprofiilia ”Terveyteen liittyvät ratkaisut”, johon farmasia kuuluu yhtenä alana.

– Lahjoituksen myötä voimme muun muassa panostaa Åbo Akademin kahden kampuksen, Turun ja Vaasan, väliseen yhteistyöhön. Tutkimusprofiilin puitteissa on suunnitteilla esimerkiksi yhteisiä kursseja Turussa proviisoriopintoja ja Vaasassa hoitotieteen opintoja suorittaville, Rosenholm kertoo.

– Olemme erittäin kiitollisia tästä lahjoituksesta, joka vahvistaa farmasian koulutusosaamista Åbo Akademissa sekä tutkimusprofiilin oppiaineiden ja kampusten välistä yhteistyötä, sanoo rehtori Moira von Wright.

”Terveyteen liittyvät ratkaisut” on yksi Åbo Akademin tutkimusprofiileista, ja sen keskeisiä osa-alueita ovat lääkekehitys ja diagnostiikka, hoitotiede, psykologia ja informaatioteknologia.

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik Carlstedt näkee lahjoituksen edistävän säätiön tavoitteita, joissa ennaltaehkäisevä terveydenhoito on keskeisessä roolissa.

– Tukemalla alan koulutus- ja tutkimusmahdollisuuksia sekä innovaatioita haluamme osaltamme vaikuttaa terveyden edistämiseen ja sairauksien ehkäisemiseen tulevaisuudessa, kertoo Carlstedt.

Lahjoitukset Åbo Akademille voi osoittaa valtion vastinrahakampanjaan, jonka puitteissa valtio myöntää tietyn summan jokaista yliopistoille lahjoitettua euroa kohti. Kampanja jatkuu vuoteen 2022. Kerätyt varat käytetään Åbo Akademin opetuksen ja tutkimuksen hyväksi.

Lue lisää tutkimusprofiilista ”Terveyteen liittyvät ratkaisut”.

Lue lisää valtion vastinrahaohjelmasta 2020–2022.

Lisätietoja:

Jessica Rosenholm, farmasian professori, Åbo Akademi
+358 50 460 5886
jessica.rosenholm@abo.fi

Henrik Karlsson, toimitusjohtaja, Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet sr
+358 50 511 9496
henrik.karlsson@eschner.fi

Klikkaamalla saat lehdistökuvan Jessica Rosenholmista.