Kirjoita tähän hakemasi!

Informaatio­teknologia

Informaatio­teknologia

Informaatio­teknologian koulutus­ohjelma

Informaatioteknologia helpottaa jokapäiväistä elämäämme ja on mukana lähes kaikilla elämänalueilla. Käytämme aamuvarhaisesta iltamyöhään lukemattomia IT-ratkaisuja, kuten pelejä, tietoturvaa ja erilaisia sovelluksia. IT-asiantuntijana olet mukana kehittämässä uutta ja luomassa innovaatioita. Opintojen myötä sinusta kasvaa taitava ongelmanratkaisija, joka yhdistää mielellään analyyttistä, teknistä ja taloudellista osaamista optimaalisten ratkaisujen löytämiseksi niin yhteiskunnan kuin elinkeinoelämänkin tarpeisiin. Koulutus vahvistaa loogista ja luovaa ajattelukykyäsi sekä valmiuksiasi johtaa ja viestiä tehokkaasti ja määrätietoisesti.

Pyrit opiskelemaan pääaineena joko tietotekniikkaa tai tietojenkäsittelytiedettä. Kummankin pääaineen opinnot sisältävät sekä teoriaa että käytäntöä ja opinnot alkavat yhteisillä informaatioteknologian kursseilla. Jos valitset pääaineeksi tietotekniikan, myös sivuaineesi on tekniikan alalta. Suoritat ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon, minkä jälkeen valmistut diplomi-insinööriksi. Kun pääaineesi on tietojenkäsittelytiede, voit valita sivuaineesi vapaammin Åbo Akademin ainevalikoimista. Suoritat ensin luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon ja sen jälkeen valmistut filosofian maisteriksi. Valinnaisilla kurssi- ja kielivalinnoilla muotoilet koulutuksesta juuri itsellesi sopivan.

Laajuus

180 + 120 op / 3 + 2 vuotta

Paikkakunta

Turku

Opetuskieli

Ruotsi

Hakuaika

13.3-27.3.2024

Hae

Haku on avoinna 13.3.–27.3.2024 klo 15.00.

IT-asiantuntija työelämässä

Tutkinnon suorittanut IT-asiantuntija voi valita työpaikkansa joko yksityiseltä tai julkiselta sektorilta, ja Åbo Akademin kansainvälisten yhteyksien ansiosta työpaikkoja löytyy myös ulkomailta. Koulutusohjelmastamme valmistuneet työskentelevät mm. suunnittelijoina, järjestelmäkehittäjinä, analyytikkoina, IT-järjestelmäinsinööreinä, projektipäällikköinä, konsultteina tai kehityspäällikköinä. Monet perustavat oman yrityksen. Informaatioteknologian opinnot mahdollistavat sijoittumisen useille eri aloille. Sinun työpaikkasi voi löytyä kaupan ja sijoitusten maailmasta, logistiikka- ja kuljetusalalta, koulutussektorilta, raskaan teollisuuden parista, peliteollisuudesta tai palvelualalta. IT-asiantuntijoista on jatkuvasti pulaa, joten olet tehnyt hyvän valinnan!

Bonus: Åbo Akademi toimii yhteistyössä sekä erilaisten yritysten että muiden yliopistojen kanssa. Meiltä löytyy eteville diplomi-insinööreille ja filosofian maistereille mielenkiintoisia uramahdollisuuksia tutkimuksen parissa.

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Agora
Vattenborgsvägen 3
20500 Åbo  

Postiosoite

Informationsteknologi/Åbo Akademi
Vattenborgsvägen 3
20500 Åbo  

Sähköposti

fnt-studieradgivare@abo.fi