Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Turkuun maailmanlaajuinen kemiallisen reaktiotekniikan konferenssi 2024 

Turussa järjestetään kesäkuussa 2024 yksi maailman vanhimmista ja arvostetuimmista kemiallisen reaktiotekniikan konferensseista, Symposium on Chemical Reaction Engineering (ISCRE28). Päätöksen konferenssin sijoittamisesta Turkuun teki Euroopan kemian insinöörien liiton (EFCE) kemiallista reaktiotekniikkaa käsittelevä työryhmä.  

– Tämä on maailmanluokan kansainvälinen tieteellinen tapahtuma. Se on myös suuri tunnustus Åbo Akademin teknillisen kemian ja reaktiotekniikan laboratoriolle (TKR), sanoo TKR:n akatemiaprofessori Tapio Salmi. 

Ensimmäinen ISCRE-konferenssi pidettiin jo 1950-luvulla, ja siihen osallistuvat aina alan suurimmat asiantuntijat. Tapahtuma kiertää kolmen mantereen välillä (Amerikka/Eurooppa/Aasia) joka toinen vuosi. Osallistujamäärä on yleensä 400–500 henkeä. Konferenssi järjestettiin viimeksi Euroopassa Firenzessä 2018. 

 

Konferenssi järjestetään 17.–19. kesäkuuta 2024, ja tieteelliset istunnot pidetään Logomon kulttuurikeskuksessa. Juhlaillallinen järjestetään Turun linnassa 18.6.2024.