Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

Mediatiedote

MEDIATIEDOTE
Åbo Akademi
6.9.2018

”Åbo Akademi toimii demokratian ja moninaisuuden puolesta”

Åbo Akademin lukuvuosi 2018–2019 on virallisesti avattu. Lukuvuoden avajaisia vietettiin tänään torstaina 6.9.2018 Vanhassa Akatemiatalossa.

Rehtori Mikko Hupan avajaispuhetta leimasi demokratia, talous sekä Turku opiskelukaupunkina.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Åbo Akademi juhli jälleen lukuvuoden avajaisia Vanhassa Akatemiatalossa. Puheessaan rehtori Hupa totesi, että 200 vuotta vanha talo on nähnyt sekä Åbo Akademin kasvun, että itsenäisen Suomen kehityksen. Rakennus on historiallisesti arvokas, mutta sillä on myös vahva symbolinen merkitys. Tämän kanssa ei sovi yhteen tämän rakennuksen edustalla pari viikkoa sitten pidetty mielenilmaus, jossa otettiin kantaa väkivallan puolesta ja demokraattista yhteiskuntaa vastaan. Åbo Akademin arvot ovat päinvastaiset. Rohkeus ja moninaisuus kuuluvat perusarvoihimme, ja se tarkoittaa, että sanoudumme selvästi irti demokratian vastaisista ja väkivaltaa puoltavista liikkeistä. Haluamme rohkeasti toimia kansainvälistymisen, moninaisuuden ja osallisuuden puolesta.

Puheessaan rehtori Hupa kritisoi sitä, että Opetus- ja kulttuuriministeriön perusrahoitusta yliopistoille leikataan nyt jo neljättä vuotta. Tämä kehitys on kestämätön. Toki hallituksen viimeisin talousarvioehdotus sisältää lisärahoitusta tutkimukselle Suomen Akatemian ja Business Finlandin kautta, mutta se on vain murto-osa niistä leikkauksista, joita tähän mennessä on tehty. Hupa peräänkuulutti myönteisempää asennetta maamme korkeinta koulutusta ja tutkimusta kohtaan.

Mikko Hupa onnitteli myös puheessaan Turun kaupunkia, joka Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyön tekemässä kyselyssä sai paljon kehuja. Opiskelijat viihtyvät Turussa ja antavat opiskelijakaupungilleen hyvän arvosanan.

 

Rehtori Mikko Hupan puhe avajaisjuhlissa on luettavissa kokonaisuudessaan (suomeksi käännettynä) osoitteessa: http://web.abo.fi/pressmaterial/Avajaisjuhlapuhe_Mikko_Hupa_06092018.pdf

Ylioppilaskunnan tervehdys, jonka toi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Ina Laakso, on luettavissa (ruotsiksi) osoitteessa: http://web.abo.fi/pressmaterial/Studentkarens_halsning_Ina_Laakso_06092018.pdf

 

Kuva avajaisjuhlallisuuksista:
http://web.abo.fi/pressmaterial/Inskription2018.jpg
Rehtori Mikko Hupa pitämässä avajaispuhetta.

Avajaisjuhlien palkinnonsaajat.

Lisätietoja antaa:
Rehtori
Mikko Hupa

P: 0400 630 801

 


Ystävällisin terveisin,
Mia Henriksson
Informatör