Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

Mediatiedote

Heidi Backman Åbo Akademin yliopistopalvelujen uudeksi johtajaksi

VTM Heidi Backman on nimitetty Åbo Akademin yliopistopalvelujen johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.2.2021 hallintojohtaja Ulla Achrénin jäädessä eläkkeelle.

Backman on työskennellyt Kauniaisten kaupungin sivistystoimenjohtajana vuodesta 2013. Hänellä on laaja kokemus johtamisesta, koulutuksen kehittämisestä ja koulutuksen hallinnosta. Hän on aikaisemmin työskennellyt Opetushallituksessa muun muassa vt. johtajana, opetusneuvoksena ja ylitarkastajana. Hän on myös työskennellyt Kuntaliitossa ja Sydkustens landskapsförbund -järjestössä.

Backmanilla on laaja kansallinen, pohjoismainen ja kansainvälinen verkosto, joka on syntynyt toimeksiantojen ja yhteistyön kautta useissa organisaatioissa, mm. Arcadan hallintoneuvostossa, University of Southern Californiassa, Svenska folkskolans vänner -järjestön hallituksessa ja koulutusvaliokunnassa, ammattiopisto Axxellissa, Åbo Akademin elinikäisen oppimisen keskuksessa sekä ajatushautomo Magmassa.

– On ilahduttavaa, että Heidi Backman haluaa tulla Åbo Akademiin. Hänen kokemuksensa ja pätevyytensä ovat tärkeitä ja tervetulleita lisiä, sanoo Åbo Akademin rehtori Moira von Wright.

– Otan vastaan tehtävän Åbo Akademissa suurella nöyryydellä. Tiedon ja tieteellisellä sivistyksen avulla voimme luoda hyvinvointia Suomen ruotsinkielisille alueille ja on etuoikeus saada työskennellä näin ratkaisevien ja tärkeiden kysymysten parissa, sanoo Heidi Backman.

Lisätietoja: 

Moira von Wright
050 476 0420
rektor@abo.fi

Heidi Backman
040 590 7297
hbackman@icloud.com

Kuvia median käyttöön: 

Heidi Backman. Valokuvaaja: Joanna Linden Montes.
Heidi Backman. Valokuvaaja: Tuomas Sarparanta.