Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Astra-rakennus on osa Valon polkua 

Uuden Astra-kampuskeskuksen rakentaminen on tänä vuonna osa Turun kaupungin Valon polku-tapahtumaa. Tapahtuman aikana 6.–9.12.2023 Åbo Akademin kampuksen työmaa valaistaan valoinstallaatiolla. 

Turun tuomiokirkon vieressä sijaitsi Suomen ensimmäinen koulu, ja vuonna 1640 paikalle perustettiin Kuninkaallinen Turun Akatemia. Keskelle vanhan Turun ainutlaatuista ja historiallista ympäristöä rakennetaan nyt uutta kampusta tulevaisuuden koulutukselle. Åbo Akademin säätiö haluaa yhdessä Åbo Akademin kanssa juhlistaa tätä valoinstallaatiolla.   

Keskellä historiallista kaupunginosaa, Piispankadun ja Porthaninkadun risteyksessä, sijaitsee Tähtikortteli, jonka nimi on peräisin Engelin kaupunkisuunnitelmasta. Åbo Akademin säätiö rakentaa tänne parhaillaan Astra-kampuskeskusta, josta tulee Åbo Akademin opiskelijoiden, henkilökunnan ja yleisön kohtaamispaikka.    

Valon polku -tapahtuman aikana työmaa valaistaan valoinstallaatiolla. Taideteos leijuu noin puoli kilometriä työmaan yläpuolella ja havainnollistaa uuden rakennuksen muotoutumista. Työmaan rakenteet ovat osa valoinstallaatiota. Vuorovaikutuksessa rakennustyömaan pimeyden, sumun ja kontrastien kanssa installaatio luo kokemuksen kauneudesta, innovatiivisuudesta ja odotuksesta.   

 

Valotaideteos on Åbo Akademin säätiön ja Åbo Akademin tilaama.  

Valotapahtuma järjestetään Turun keskustassa ja Vanhankaupungin alueella 6.–9.12.2023. Kaikki taideteokset ja ohjelmatiedot päivittyvät osoitteessa www.turku.fi/valonpolku.