Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

Mediatiedote

Åbo Akademin uusi hallitus valittuGunvor Kronman ja Dag Wallgren uudet yliopiston ulkopuoliset hallituksen jäsenet 

Åbo Akademin yliopistokollegio on vahvistanut hallituksen kokoonpanon vuosiksi 2023–2024. Hallitus on yliopiston ylin päättävä elin. Hallituksen kymmenestä jäsenestä kuusi edustaa yliopistoa ja neljä on yliopiston ulkopuolelta. 

Yliopistokollegio valitsi kokouksessaan 16. marraskuuta 2022 hallitukseen kaksi uutta yliopiston ulkopuolista jäsentä: Gunvor Kronman ja Dag Wallgren.

Gunvor Kronman

Gunvor Kronman (s. 1963) on onHanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen toimitusjohtaja ja Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston johtaja. Hän on muun muassa Konstsamfundetin, Plan Internationalin ja Kalevala Korun hallitusten puheenjohtaja sekä Mälardalenin yliopiston (Ruotsi) ja ajatushautomo RANDin hallituksen jäsen.

Dag Wallgren

Dag Wallgren (s. 1961) on Svenska litteratursällskapetin entinen toimitusjohtaja, hän on aiemmin toiminut myös järjestön talousjohtajana. Wallgren on toiminut myös sijoitusyhtiö Kelonian toimitusjohtajana ja useissa tärkeissä luottamustehtävissä, muun muassa Aktian hallituksen puheenjohtajana. 

Yritysjohtaja Peter Essen ja yritysjohtaja Anna Lindén jatkavat hallituksen ulkopuolisina jäseninä. Growth Marketing Manager Yacine Samb ja emerituskansleri, emeritusrehtori Thomas Wilhelmsson eivät asetu ehdolle uudelleenvalintaan. 

– Haluan kiittää Yacinea ja Thomasia heidän sitoutumisestaan ja panoksestaan hallituksessa. Thomas Wilhelmsson on johtanut hallitusta viisi vuotta, joiden aikana Åbo Akademi on läpikäynyt merkittäviä muutoksia, ja hänen työtään ovat leimanneet vastuullisuus ja asiantuntemus. Samalla haluan toivottaa Dag Wallgrenin ja Gunvor Kronmanin lämpimästi tervetulleiksi. He tuovat mukanaan uusia näkökulmia ja kokemuksia, jotka tukevat Åbo Akademin strategista kehitystä, sanoo yliopistokollegion puheenjohtaja Ronald Österbacka. 

Åbo Akademin professoreita uudessa hallituksessa edustavat äidinkielen ja kirjallisuuden didaktiikan professori Ria Heilä-Ylikallio ja teollisuustalouden professori Kim Wikström. 

Tutkijoita, opettajia ja muuta henkilöstöä hallituksessa edustavat kasvatustieteen yliopistonlehtori Janne Elo ja projektipäällikkö Dan Holm. Opiskelijoita edustavat oikeusnotaariksi opiskeleva Fanny Jonasson ja kemiantekniikkaa opiskeleva Erik Östman. 

Hallitus nimittää puheenjohtajan tammikuussa pidettävässä perustamiskokouksessaan.

Lisätietoja: 

Ronald Österbacka, Åbo Akademin yliopistokollegion puheenjohtaja, fysiikan professori 
puhelin: +358 50 409 6423 
sähköposti: ronald.osterbacka@abo.fi