Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Åbo Akademi ja Neste strategiseen yhteistyöhön

Åbo Akademi ja Neste ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen strategisesta yhteistyöstä. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa kummankin osapuolen kilpailukykyä sekä suomalaista kemianteollisuuden osaamista muun muassa kemiantekniikan, prosessitekniikan sekä bio- ja kiertotalouden alalla.

– Neste edustaa yhtä suomalaisen teollisuuden menestystarinoista, tänä päivänä erityisesti biopolttoainealalla. Bioenergia, biomassojen jalostus ja biopolttoaineet ovat myös isosti Åbo Akademin tutkimuksen keskiössä. Nesteen kanssa olemme olleet jo pitkään yhteistyökumppaneita, ja tämän strategisen yhteistyömallin ja uuden tutkimusportfolion myötä aukeaa ovia uudenlaiseen ja pitkäjänteisempään tekemiseen, jonka uskomme hyödyttävän molempia osapuolia, sanoo Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa.

– Olemme todella innoissamme Åbo Akademin kanssa alkavasta yhteistyöstä. Uskomme vakaasti, että yhteiset innovatiiviset projektimme tulevat parantamaan suomalaisen kemianteollisuuden kilpailukykyä. Suomalainen kemianteollisuuden osaaminen on maailman huippua, ja uskon että yhdessä Åbo Akademin kanssa pääsemme hyödyntämään vahvuuksiamme uudella ja inspiroivalla tavalla, kertoo Nesteen teknologiajohtaja Lars Peter Lindfors.