Kirjoita tähän hakemasi!

Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytiede

Uudet ideat ja teknologiat edellyttävät tietokonejärjestelmien, laskennan ja tietojenkäsittelyn yhteispeliä. Tietojenkäsittelytiede kattaa laajan ja monitieteisen ainekokonaisuuden, joka ulottuu ohjelmoinnista, hajautetuista järjestelmistä sekä verkko- ja pilvipalveluista aina tietoturvallisuuteen, algoritmeihin ja nano-, bio- ja kvanttilaskentaan. Tietojenkäsittelytieteen pääaineopintojen myötä opit analysoimaan tietokoneistettujen järjestelmien arkkitehtuuria, laatua, luotettavuutta ja käyttövarmuutta sekä perehdyt työelämässä tarvittaviin käytännön menetelmiin. Näiden valmiuksien avulla pystyt kehittämään virheettömiä ja luotettavia ohjelmistopainotteisia järjestelmiä, rakentamaan tehokkaita algoritmeja erilaisiin laskentamalleihin sekä kehittämään näihin malleihin perustuvia ratkaisuja. Kiinnostavia sovellusaloja on runsaasti muun muassa verkko-oppimisen, biotekniikan, lentotekniikan, pankkipalveluiden ja liikenteen alalla.

Tietojenkäsittelytieteen pääaineopiskelijana voit erikoistua moneen eri informaatioteknologian erikoisalaan omien vahvuuksiesi ja kiinnostuksen kohteittesi mukaan. Voit valita haluamasi sivuaineen vapaasti Åbo Akademin koko ainevalikoimasta, ja voit sisällyttää tutkintoosi myös valinnaisia opintoja. Tietojenkäsittelytiede on hyödyllinen sivuaine esimerkiksi matematiikan opiskelijoille, ja monitieteisen luonteensa vuoksi se soveltuu erinomaisesti myös muiden pääaineiden opiskelijoille.

Tietojenkäsittelytieteen tutkimusta tehdään suurelta osin yhteistyössä TUCSin (Turku Centre for Computer Science) ja teollisuuden kanssa. Informaatioteknologian oppiaineissa tehdään monitieteellistä tutkimusyhteistyötä muiden oppiaineiden kanssa sekä Åbo Akademin sisällä että ulkopuolisten tahojen kanssa.

 

Tietojenkäsittelytieteen opiskelu pääaineena antaa mahdollisuuden toimia erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä yhteiskunnan eri sektoreilla. Moni diplomi-insinöörin tutkinnon suorittanut työskentelee ohjelmistoteollisuudessa ohjelmoijana tai järjestelmäsuunnittelijana tai esimerkiksi tietoturva-asiantuntijana joko yksityisellä tai julkisella sektorilla. Tehtävänimikkeitä ovat muiden muassa mobiilisovelluskehittäjä, järjestelmäanalyytikko tai data-analyytikko. Mielenkiintoisia töitä on tarjolla myös internetpohjaista toimintaa harjoittavissa yrityksissä. Tietojenkäsittelytieteen opinnot avaavat monia ovia!

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Agora
Vesilinnantie 3
20500 Turku

Postiosoite

Datavetenskap/Åbo Akademi
Vesilinnantie 3
20500 Turku