Kirjoita tähän hakemasi!

Kotitaloustiede

Kotitaloustiede

Kotitaloustiede pääaineena

Jokapäiväiset kotiaskareemme vaikuttava elinympäristöömme sekä nyt että tulevaisuudessa. Kotitaloustieteen opinnoissa tarkastellaan kestäviä arkielämän valintoja niin paikallisesta, kansallisesta kuin globaalistakin perspektiivistä. Opintojen aikana perehdyt elintarvikkeisiin, ravinto-oppiin ja kuluttaja- ja kotitalouskysymyksiin sekä kartutat ruoanlaitto-, siivous- ja tekstiilihuoltotaitojasi niin käytännön kuin teoriankin tasolla. Saat tietoa ruokailutottumuksista, elintarviketurvallisuudesta, ruokakulttuurista ja aterioista, perhe-elämästä, asumisesta, tasa-arvosta ja mediakasvatuksesta. Kotitaloustieteen opintojesi pohjalta pystyt edistämään terveyttä ja hyvinvointia nykypäivän muuttuvassa arjessa ja taloudenpidossa.

Åbo Akademissa harjoitettava kotitaloustieteen tutkimus keskittyy mm. ravintoon, ravitsemukseen, kulutukseen, ympäristökasvatukseen sekä arjen taitoihin, joita tarvitaan nykypäivän muuttuvassa taloudenpidossa ja yhteiskunnassa sekä oppiaineen opetuksessa.

Kotitaloustieteen opiskelu on monitieteistä ja monipuolista, ja pystyt itse vaikuttamaan tutkintosi sisältöön. Eri sivuaineisiin yhdistettynä kotitaloustiede mahdollistaa työskentelyn oppiaineen parissa yhteiskunnan eri sektoreilla. Kun sisällytät opintoihisi kasvatustieteen, saat kelpoisuuden toimia eri koulutusasteilla niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin kotitalousopettajana. Yhdistämällä pääaineopintoihin muiden tieteenalojen opintoja pystyt itse muokkaamaan tulevaa tietämystäsi ja osaamistasi. Monet kotitaloustieteen tutkinnon suorittaneet työskentelevät organisaatioiden ja yritysten palveluksessa tai perustavat oman yrityksen. Voit myös jatkaa opintojasi ja ryhtyä kotitaloustieteen tutkijaksi. Kotitaloustieteen opinnot antavat valmiuksia useille erilaisille urapoluille!

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Academill
Rantakatu 2
65100 Vaasa

Postiosoite

Åbo Akademi Vasa
PB 311
65101 Vaasa