Kirjoita tähän hakemasi!

Käsityötiede

Käsityötiede

Käsityötiede pääaineena

Käsillä tekeminen luo hyvinvointia, parantaa elämänlaatua ja edistää ekologista ajattelua ja kestävää kehitystä yhteiskunnassa. Käsityötieteen opinnoissa opit työstämään monenlaisia materiaaleja sekä suunnittelemaan ja valmistamaan uniikkeja käsityötuotteita eri käyttötarkoituksiin. Opintojen aikana perehdytään erilaisiin teknologioihin ja materiaaleihin kankaista ja langoista 3D-tulostukseen sekä puun ja metallin laserleikkaamiseen. Opinnot perustuvat alan tutkimukseen ja antavat tieteellisen pohjan omalle käsityöläisyydellesi ja eri käsityöammatteihin.

Åbo Akademissa harjoitettava käsityötieteen tutkimus tarkastelee käsityötä mm. suhteessa arkisiin käytännön taitoihin, elämänlaatuun, yrittäjyyskasvatukseen, kestävään kehitykseen, yhteiskunnan kehittymiseen sekä koulutukseen ja sivistykseen.

Eri sivuaineisiin yhdistettynä käsityötiede mahdollistaa työskentelyn käsityön parissa yhteiskunnan eri sektoreilla. Kun sisällytät opintoihisi kasvatustieteen, saat kelpoisuuden toimia eri koulutusasteilla niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin käsityönopettajana. Yhdistämällä pääaineopintoihin muiden tieteenalojen opintoja pystyt itse muokkaamaan tulevaa käsityöammattilaisen profiiliasi. Monet käsityötieteen tutkinnon suorittaneet työskentelevät organisaatioiden ja yritysten palveluksessa tai perustavat oman yrityksen. Voit myös jatkaa opintojasi ja ryhtyä käsityötieteen tutkijaksi. Käsityötieteen opinnot antavat valmiuksia useille erilaisille urapoluille!

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Academill
Rantakatu 2
65100 Vaasa

Postiosoite

Åbo Akademi Vasa
PB 311
65101 Vaasa