Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Yleinen taidekilpailu Aurum-rakennukseen on ratkennut

Valtion taideteostoimikunta järjesti taidekilpailun yhteistyössä Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n, Åbo Akademin ja Turun yliopiston kanssa. Tarkoituksena oli hakea ideoita taideteoksista Åbo Akademin ja Turun yliopiston käyttöön tulevaan Aurum-uudisrakennukseen. Palkintolautakuntana toimi valtion taideteostoimikunta, puheenjohtajana arkkitehti Jari Auer.

Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen ja luonnoksia tuli kaikkiin kilpailukohteisiin. Monissa ehdotuksissa oli yhteys Suomen vanhimpaan yliopistoalueeseen ja sen historiaan. Ehdotuksissa oli huomioitu uudisrakennuksessa käytettävät materiaalit, puupinnoitteinen arkkitehtuuri sekä uudisrakennukseen tulevat toimijat. Myös Aurum-nimen merkitys ja sen eri viittaukset välittyivät ehdotuksissa, erityisesti materiaalivalinnoissa.

Kaikkiaan 121 ehdotusta täyttivät kilpailuohjelmassa asetetut vaatimukset.

  1. sijalle asetetaan ehdotus Quercus robur, Noora Schroderus, 7000 euroa
  2. sijalle asetetaan ehdotus Veden sielu, Tom Engblom, 4000 euroa
  3. sijalle asetetaan ehdotus VälähdyksiäPertti Kekarainen, 3000 euroa

Palkintolautakunta jakoi tunnustuspalkintoja 2 kpl: Lapis philosophorum, Anu Suhonen, 500 euroa, ja ParabelBenjamin Orlow, 500 euroa.

Lisäksi palkintolautakunta jakoi kunniamaininnat seuraaville ehdotuksille: Entanglement, Nestori Syrjälä, Isomus, Jani Rättyä ja Markku Ojala, sekä Corpuscula, Tuulia Susiaho.

Valtion taideteostoimikunta lähtee jatkokehittämään ehdotusta Quercus robur.

Ehdotukset ja arvostelupöytäkirja ovat nähtävillä kilpailun internetsivuilla www.valtiontaideteostoimikunta.fi/turku-taidekilpailu 17.6.2019–15.1.2020.