Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

MEDIATIEDOTE
Åbo Akademi
24.1.2018

Wilhelmsson hallituksen puheenjohtajaksi

Styrelseordförande Thomas Wilhelmsson
Åbo Akademin hallituksen puheenjohtaja, Thomas Wilhelmsson.

Åbo Akademin uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksensa 24. tammikuuta 2018. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin OTT Thomas Wilhelmsson ja varapuheenjohtajaksi KTM Taru Narvanmaa.

Thomas Wilhelmsson (s. 1949) on Helsingin yliopiston emerituskansleri ja emeritusrehtori. Hän on myös toiminut Helsingin yliopistossa siviili- ja kauppaoikeuden professorina. Wilhelmsson on menestyksekäs tutkija ja hänellä on ollut monia kansallisia ja kansainvälisiä luottamustehtävää.

– Odotan Åbo Akademin hallitustyötä mielenkiinnolla. Åbo Akademi on ainoana täysin ruotsinkielisenä yliopistona erittäin tärkeä tekijä suomalaisilla koulutusmarkkinoilla. Åbo Akademi on myös kansainvälisesti tunnustettu tiedeyliopisto, joka on viime aikoina onnistunut hyvin tutkimuksensa profiloinnissa, sanoo Wilhelmsson.

KTM Taru Narvanmaa (s. 1963) on Puutarhaliike Helle Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Narvanmaa on aikaisemmin ollut muun muassa Aktia Pankki Oyj:n varatoimitusjohtaja sekä konserninjohdon jäsen. Hän on ollut Åbo Akademin hallituksen jäsen vuodesta 2016.

Åbo Akademin hallitukseen kuuluu kymmenen henkilöä. Ulkopuolisina jäseninä ovat Wilhelmssonin ja Narvanmaan lisäksi professori Marita Hilliges ja Head of Culture Transformation and Organization Development Niklas Nordling (hallituksen jäsen vuodesta 2016). Yliopistoyhteisöstä hallitukseen kuuluvat professori Olav Eklund, professori Elina Pirjatanniemi, yliopisto-opettaja Mikaela Björklund, koulutuspäällikkö Majlen Saarinen, valtio-opin opiskelija Rasmus Lindqvist, sekä ympäristöbiologian opiskelija Milla Stenström.

Hallituskausi on nyt ensimmäistä kertaa kolmivuotinen, aikaisemman kaksivuotisen sijaan, ja loppuu 31.12.2020. Hallitus on yliopiston ylin päättävä toimielin. Yliopistolain mukaan hallituksen tehtävänä on muun muassa päättää yliopiston toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista.

Lehdistökuvia:
Thomas Wilhelmsson: http://web.abo.fi/pressmaterial/styrelsen/Wilhelmsson_Thomas.jpg
Taru Narvanmaa: http://web.abo.fi/pressmaterial/styrelsen/Narvanmaa_Taru.jpg

Tässä aikaisempi lehdistötiedote uuden hallituksen kokoonpanosta: http://www.abo.fi/public/fi/News/Item/item/13348

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson, +358 50 301 9305
Rehtori Mikko Hupa, +358 400 630 801