Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Uusi festivaali juhlistaa levää

Åbo Akademin levätutkija Conny Sjöqvist ja taide- ja tiedekollektiivi Fern Orchestra järjestävät leväfestivaalin Taiteiden talolla Turussa 4.–6. toukokuuta 2023.

Fern Orchestra on monitaiteinen ja -tahoinen työryhmä, joka on tutkinut Plant Series -teoksissaan mm. fotosynteesiä, suljettua biosfääriä ja kasvien aisteja. Orkesterin instrumentteina toimivat kasvit ja mikro-organismit teosten ollessa esitystaidetta, nykytanssia, julkaisuja ja valo- ja äänitaidetta. Teoksillaan Fern Orchestra nostaa keskiöön luonnon, valon ja ihmisen suhteen.

– Ajatuksena on tuoda meidät lähemmäs luontoa. Vaikka mikro-organismit ovat keskeisessä asemassa olemassaolomme kannalta, pidämme niitä usein itsestäänselvyyksinä. Kun pysähdymme tarkkailemaan elämää ympärillämme sekä taiteen että tieteen keinoin, voimme saada uusia kokemuksia, tunteita ja oivalluksia suhteessa luontoon, Sjöqvist sanoo.

Festivaalin aikana osallistujat voivat kokea muun muassa Leväpäiväkirjan, audiovisuaalisen esityksen yksisoluisen levän elämästä. Lisäksi voi katsoa dokumenttielokuvan Leväsafari, kuunnella levien avulla tehtyä musiikkia ja nähdä Itämeren itsevalaisevia leviä installaatiossa Breath, joka esiteltiin Lux Helsinki 2019 -tapahtumassa. Festivaalin ensimmäisinä päivinä järjestetään ilmaisia työpajoja, joissa osallistujat voivat maalata yksisoluisia leviä lasilinsseille. Nämä teokset muodostavat valotaidenäyttelyn Taiteiden talon pihalla tapahtuman viimeisenä päivänä auringonlaskun jälkeen.

Fern Orchestra haluaa myös kunnioittaa levätutkija ja apulaisprofessori Tore Lindholmin 75-vuotissyntymäpäivää. Lindholm pitää torstaina 4. toukokuuta esitelmän levistä.

 

Lue lisää ohjelmasta tästä!