Kirjoita tähän hakemasi!

Åbo Akademin ja Turun yliopiston ja yhteinen teknologiapalveluita tuottava ja biotieteen huippututkimukseen kytkeytynyt Turun biotekniikan keskus täyttää 30 vuotta. Merkkivuoden kunniaksi keskuksen nimi muuttuu kansainvälisempään muotoon mahdollisimman laajan näkyvyyden varmistamiseksi ja toiminnan vahvistamiseksi Turun teknologiapalvelujen ytimessä. Keskuksen brändinimenä toimii jatkossa Turku Bioscience – suomeksi Turun biotiedekeskus.

Turku Bioscience on merkittävä tekijä alueen korkeatasoisen biotieteen tutkimuksen mahdollistajana ja alan yritysten toimintaedellytysten turvaajana. Keskuksessa työskentelee pitkälti yli 200 tutkijaa ja tutkimusryhmiä on toistakymmentä. Ulkopuolista rahoitusta keskuksella on 4–6 miljoonaa vuodessa ja sen laitekannan arvo on yli 10 miljoona.

Turku Bioscience on alusta lähtien erikoistunut tuottamaan tutkijoille huipputeknologiapalveluita – alueellisesti ja kansainvälisesti. Keskus tarjoaa maailmanluokan tutkimuslaitteistot, taitavan henkilöstön opastamaan niiden käytössä sekä huippututkijat, joiden osaaminen on käytettävissä eri teknologioiden ja sovellusten parhaan mahdollisen hyödyn saavuttamiseksi.

– Koko olemassaolonsa ajan Turku Bioscience on toiminut Turun biokampuksen teknologiapalvelujen ytimessä. Olemme mukana monessa Turun seudun ja Varsinais-Suomen maakuntaohjelman merkittävimmissä alueellisissa kehittämishankkeissa, Turku Biosciencen johtaja, professori John Eriksson summaa.

Tämän lisäksi keskuksessa toimivat tutkimusryhmät edustavat julkaisuprofiililtaan oman alansa korkeinta kansainvälistä tasoa. Korkeatasoisen tutkimuksensa kautta Turku Biosciencen tutkimusryhmät ovat mukana myös useassa tutkimustulosten kaupallistamishankkeessa sekä yritysyhteistöissä.

– Turun biokampuksen tämän hetken tärkeimpiä hankkeita on kaavaillun Lääkekehityskeskuksen saaminen Turkuun. Turku Biosciencen rooli on tässä tärkeä. Pystymme tukemaan tulevan keskuksen toimintaa tarjoamalla sille uusimpia lääkekehitysteknologian palveluita. Turku Biosciencen tutkimusjohtaja, professori Jukka Westermarck korostaa.

Kansainvälisesti kilpailukykyinen infrastruktuuri on etu koko alueen kehitykselle

Turku Bioscience on Suomen tärkeimpien tutkimusinfrastruktuurien joukossa opetus- ja kulttuuriministeriön tiekartalla. Keskuksessa sijaitseva biokuvantamisen infrastruktuuri ja osaaminen ovat kansainvälisesti erittäin merkittävällä tasolla. Keskuksessa on myös ainutlaatuiset mahdollisuudet analysoida geeniperimän ja proteiininen muutoksia.

– Turku Bioscience on Euroopan tasolla kilpailukykyinen osaamiskeskittymä, joka vaikuttaa merkittävästi koko Turun alueen bioalan innovaatio- ja yritystoimintaan, Eriksson tähdentää.

Keskuksen laajeneminen yhä kansainvälisemmäksi toimijaksi tuo toteutuessaan merkittäviä etuja koko alueelle, sen elinkeinorakenteen kehitykselle ja kilpailukyvyn parantamiselle.

– Turussa on nyt ainutlaatuinen tilaisuus hyödyntää keskuksen tarjoamat alueelliset, kansalliset ja kansainväliset kehitysmahdollisuudet, Eriksson muistuttaa.

Lisätietoja:

John Eriksson
+358 50 409 6624
john.eriksson@bioscience.fi