Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Sibelius-museon kevät: uusi näyttely ja uusia toimintasuunnitelmia

Kevät tuo Sibelius-museolle uutta toimintaa. Museo siirtyi vuoden vaihteessa hallinnollisesti Åbo Akademin säätiölle, oltuaan aikaisemmin Åbo Akademin alaisuudessa. Säätiöllä on entuudestaan kaksi museota, Naantalissa sijaitseva taiteilijakoti Casa Haartman ja Piispankadulla sijaitseva Ett Hem -museo. Yhdessä kolme museota muodostavat uuden museokokonaisuuden, jolla on yhteinen uusi strategia. Suunnitelmissa on kehittää museoiden konsepteja, profilointia ja palvelutarjontaa.

– Haluamme vahvistaa Sibelius-museon profiilia aktiivisena musiikkimuseona, jossa kävijä voi kuulla ja kokea musiikkia monin eri tavoin. Toivomme, että useampi turkulainen kokisi museon omakseen ja uskomme vahvasti sekä museon että sijainnin potentiaaliin, Åbo Akademin säätiön museokokonaisuudesta vastaava intendentti Ulrika Grägg sanoo.

Kehityksen alla on myös Piispankadun kulttuuri- ja palvelutarjonnan parempi tuotteistaminen vierailijoille.

– Piispankatu on Turun mielenkiintoisimpia alueita ja siitä voi syntyä kansallisesti ja kansainvälisestikin kiinnostava kohde, Ulrika Grägg toteaa.

Erikoisnäyttely juhlistaa Otto Anderssonin juhlavuotta

Musiikintutkija, professori Otto Anderssonin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 140 vuotta. Sibelius-museo juhlistaa tätä erikoisnäyttelyllä ”Otto A. 1879–1969”. Näyttely kertoo saaristolaispojan tiestä Vårdön saarelta yhdeksi maamme keskeisimmistä musiikintutkijoista. Turkulaisille Otto Andersson oli vuosikymmenten ajan tuttu näky muun muassa Åbo Akademin professorina ja rehtorina. Tutkijan aikanaan keräämät soitin- ja arkistokokoelmat muodostivat nykyisen Sibelius-museon perustan. Otto A. -näyttely on avoinna 5.1.2020 asti.

Flamencoa, tangoa ja filharmonikkoja konserttisarjassa

Sibelius-museon kevään keskiviikkosarja sisältää tänä keväänä 13 konserttia. Konsertit alkavat tango-illalla helmikuun alussa ja jatkuvat toukokuuhun, jolloin sarjan päätöskonsertissa kuullaan flamencoa. Keskiviikkoilloissa kuullaan niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin muusikkoja. Kevään aikana museolla kuullaan myös viisi konserttia viikonlopun iltapäivinä. Viikonloppuisin ohjelmistossa on mm. jazzia, kamarimusiikkia ja kansanmusiikkia. Museon konserttiyhteistyökumppaneina toimivat Suomen Solistiyhdistys, Turun Taideakatemia, Turun Filharmoninen Orkesteri, Suzuki-koulu ja taidekoulu KONSTa. Uutena elementtinä museon musiikkiohjelmassa on Turun Konservatorion kanssa toteutettu ammatillinen yhteistyö ”Musiikkia museossa”. Konservatorion oppilaat soittavat akustista musiikkia museossa joka toinen torstai klo 15, ensimmäinen konsertti on poikkeuksellisesti perjantaina 1.2.

Museolähettiläitä haetaan

Kehittääkseen museotoimintaansa Åbo Akademin säätiö hakee nyt kulttuurista kiinnostuneita, kaikenikäisiä museolähettiläitä.

– Haluamme tarjota ajassa olevia, merkityksellisiä museoelämyksiä. Sen takia haemme vapaaehtoisia, jotka haluavat kehittää kanssamme uutta, mielenkiintoista ja inspiroivaa tulevaisuuden toimintaa, Ulrika Grägg sanoo.

Taiteesta, musiikista ja museoista kiinnostuneet voivat ilmoittautua osoitteessa www.stiftelsenabo.fi helmikuun ajan.