Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Ralf Törngren -palkinto myönnetty TkK Andreas Reipsarille 

Andreas Reipsar.

Åbo Akademin säätiön jakaman Ralf Törngren palkinnon saa tänä vuonna tekniikan kandidaatti Andreas Reipsar. Palkinto myönnetään Åbo Akademin opiskelijalle tai työntekijälle, joka on opintojensa tai työtehtäviensä ohella toiminut ansiokkaasti Åbo Akademin tai sen ylioppilaskunnan kehittämiseksi. Palkintosumma on 6  000 euroa.

Andreas Reipsar on syntynyt vuonna 1995 Pietarsaaressa ja suorittaa parhaillaan diplomi-insinöörin tutkintoa Åbo Akademin kemian- ja prosessitekniikan koulutusohjelmassa. Opiskelun ohella hän on toiminut aktiivisesti omassa aineyhdistyksessään (Kemistklubben), Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnassa sekä Åbo Akademin ylioppilaskunnassa (Studentkåren).  

– Osallistumistani yhteiseen toimintaan ohjaa toisaalta uteliaisuus ja toisaalta halu kehittyä ja toimia opiskelijoiden hyväksi. Innostuin yhdistystoiminnasta jo opiskelujeni alkuvaiheessa ja lumipalloilmiönä yksi tehtävä on johtanut toiseen, Reipsar toteaa.  

Reipsarilla on ollut omassa aineyhdistyksessään useita luottamustehtäviä. Hän on Åbo Akademin ylioppilaskunnan talousjaoston jäsen (2019–2020) ja on aiemmin toiminut hallituksen jäsenenä (2018). Hän on myös luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsen (2019–2021) ja oli varajäsen kaudella 2017–2019. Vuosien varrella Reipsar on toiminut opiskelijaedustajana muun muassa Aurum-rakennuksen työryhmässä sekä työryhmässä, joka laati ehdotuksen kemian- ja prosessitekniikan maisteriohjelman uudeksi koulutusrakenteeksi. Hän on myös toiminut uusien opiskelijoiden tutorina ja osallistunut aktiivisesti oman opintolinjansa ja yliopistonsa markkinointiin. 

Reipsarin asetti ehdolle Ralf Törngren palkinnon saajaksi luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan dekaani Patrik Henelius. Perusteluissaan Henelius korostaa Reipsarin vahvaa sitoutumista aikaa vaativaan toimintaan Åbo Akademin hyväksi, samalla kun hän on edennyt opinnoissaan erinomaisesti. Henelius kiinnittää huomiota Reipsarin ”myönteiseeasenteeseen, ammattimaisuuteen, sitoutuneisuuteen ja kehittymishaluun” ja sanoo, että tiedekunnan opiskelijoista Reipsar on tehnyt häneen suurimman vaikutuksen.  

Palkinto luovutettiin Åbo Akademin säätiön valtuuskunnan kokouksen yhteydessä 13.5.2020. 

Åbo Akademin säätiö perusti Ralf Törngren -palkinnon vuonna 2001 kunnianosoituksena Ralf Törngrenin työlle säätiön, Åbo Akademin ja sen ylioppilaskunnan hyväksi. Ralf Törngren (1899–1961) oli Åbo Akademin säätiön varainhoitaja vuosina 1931–1948. Hän oli Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja ja toimi sosiaali-, valtiovarain-, ulkoasiain– ja pääministerinä sekä puolueen puheenjohtajana. Törngren toimi myös kansantaloustieteen opettajana ja hänet vihittiin kunniatohtoriksi Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa. Lisäksi hän osallistui aktiivisesti Turun kunnallispolitiikkaan.