Kirjoita tähän hakemasi!

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Professori Pippa Norris luennoi Politiikan tutkimuksen päivillä 2021

Professori Pippa Norris Harvardin yliopistosta Yhdysvalloista luennoi keynote-puhujana Politiikan tutkimuksen päivillä 10.5.2021.

Politiikan tutkimuksen päivät on Valtiotieteellisen yhdistyksen vuotuinen päätapahtuma. Åbo Akademin tänä vuonna koordinoiman tapahtuman teemana on Demokratian kriisi ja tulevaisuus.

Pippa Norris on maailman johtavia valtiotieteilijöitä ja demokratiatutkijoita. Hän on tutkinut muun muassa protestiäänestämistä, populismia, kansalaismieliteitä, vaaleja, sukupuolipolitiikkaa ja poliittista viestintää eri maissa. Norris on paitsi tunnettu puhuja myös tuottelias kirjailija, joka on julkaissut viitisenkymmentä kirjaa.

Politiikan tutkimuksen päivillä Pippa Norrisin luennon aiheena on yksilöiden välisen ja yhteiskunnallisen luottamuksen eri puolet otsikolla ”The two faces of trust (aka the cautionary tale of Little Red Riding Hood)”. Esitys perustuu hänen tulevaan kirjaansa ”In Praise of Skepticism”, jossa hän osoittaa, että liialliseen luottamukseen – sekä yksilöiden kesken, että yhteiskuntien tasolla – liittyviä riskejä aliarvioidaan usein. Nyky-yhteiskunnissa toimiminen vaatii kansalaisilta myös kykyä arvioida eri toimijoiden ja tietojen luotettavuutta.

– Meille on suuri kunnia, että olemme saaneet professori Norrisin tapahtumamme avainpuhujaksi. Pippa Norris on vaikuttanut vahvasti tutkimusteemoihin, joihin oma demokratian tulevaisuutta tutkiva yksikkömme keskittyy, toteaa Åbo Akademin FutuDem-huippututkimusyksikön johtaja, professori Kimmo Grönlund.

– Monet maailman demokratiat ovat tänä päivänä suurten haasteiden edessä, kun epäluottamus demokratiaa kohtaan on lisääntynyt monissa maissa ja osa poliitikoista asennoituu avoimen piittaamattomasti demokratian normeihin. Meillä on nyt ainutlaatuinen tilaisuus kuulla uraauurtavasta demokratiatutkimuksesta asiantuntijalta, joka on vuosikymmenten ajan tutkinut ihmisten suhtautumista ja luottamusta demokratiaan, sanoo Inga Saikkonen, joka toimii valtio-opin akatemiatutkijana Åbo Akademissa.

Lisätietoja:

Politiikan tutkimuksen päivien verkkosivut.

Yhteydenotot:

Kimmo Grönlund, valtio-opin professori, Åbo Akademi
kimmo.gronlund@abo.fi
Puhelin +358 (0)50 409 6409

Inga Saikkonen, akatemiatutkija (Suomen Akatemia)
inga.saikkonen@abo.fi
Puhelin +358 (0)50 573 7835