Kirjoita tähän hakemasi!

Eurooppa-foorumi kokoaa jälleen politiikan, talouden ja tutkimuksen huippunimet

Eurooppa-foorumi kokoaa jälleen politiikan, talouden ja tutkimuksen huippunimet

Avointa keskustelua Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta käydään tänäkin vuonna Eurooppa-foorumissa 24.–26. elokuuta Turussa. Tämän vuoden Eurooppa-foorumin teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä. Puhujiksi saapuvat muun muassa pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Annika Saarikko, ulkoministeri Pekka Haavisto, puoluejohtajat Petteri Orpo ja Riikka Purra, opetusministeri Li Andersson ja Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.

Muun maailman tavoin Eurooppaa ja Suomea ovat koetelleet monet kriisit: koronapandemia, sota, maailmanpoliittisten jännitteiden kasvu, ilmastonmuutos, energian ja raaka-aineiden hintojen nousu sekä tulevaisuuden talousnäkymien epävarmuus. Demokratian, vapaan markkinatalouden sekä yhteiskuntien vakauden ja turvallisuuden tulevaisuus ovat päivittäisiä yhteiskunnallisen keskustelun aiheita.

Eurooppa-foorumi vastaa jälleen ajankohtaiseen Eurooppa-keskustelun tarpeeseen ja kutsuu jo viidettä kertaa yhteen ihmiset yhteiskunnan eri osa-alueilta: eri näkemyksiä edustavat poliittiset päättäjät, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämän, asiantuntijat ja kansalaiset. Eurooppa-foorumi on tilaisuus kohdata ja vaihtaa Eurooppa-ajatuksia.

– Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan on hallinnut ja hallitsee seuraavan Eurooppa-foorumin valmisteluja ja keskusteluja. Suomen turvallisuuspolitiikasta käydään ennen foorumia ja vielä sen aikana historiallinen keskustelu, jonka ytimessä on jäsenyytemme Natossa, sanoo Eurooppa Foorumi Turussa ry:n puheenjohtaja työelämäprofessori Anders Blom.

Muuttunut ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne puhuttaa

Kolmen päivän aikana ohjelmassa on luvassa keskusteluja muuttuneesta ulkopoliittisesta tilanteesta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Tapahtumiin sisältyy muun muassa huipputason ulko- ja turvallisuuspoliittinen seminaari sekä EU-poliittinen pääministeritentti, jossa neljän puolueen puheenjohtajat keskustelevat EU:n nykytilanteesta sekä tulevaisuudesta ja tulevan hallituksen Eurooppa-politiikasta. Foorumissa käydään keskusteluja aiheista kuten EU:n ja NATO:n suhteesta, EU:n Venäjän-politiikasta, vihreästä siirtymästä sekä kansainvälisen kaupan ja kilpailun kehityksestä.

Tapahtumassa on tänäkin vuonna mukana keskustelemassa päivän polttavista aiheista suuri joukko ministereitä, europarlamentaarikkoja sekä tieteen, talouden ja politiikan huippuasiantuntijoita. Vuosi 2022 on Euroopan nuorison teemavuosi ja Eurooppa-foorumin ohjelmassa on nuorille monia tilaisuuksia osallistua keskusteluun. Koko kolmipäiväiseen tapahtumaan voi osallistua livenä verkossa.

Politiikan ja talouden syksy alkaa tänäkin vuonna Turusta – tervetuloa mukaan!

Katso foorumin koko ohjelmarunko: https://europeforum.fi/ohjelma/. Ohjelma täydentyy jatkuvasti kevään ja kesän aikana.

Eurooppa-foorumin logo