Kirjoita tähän hakemasi!

Aktuellt

Aktuellt

Åbo Akademin ja Turun yliopiston johto ottivat vastaan tukiadressin opiskelijoiden mielenilmaukselle

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola, Åbo Akademin vararehtori Gunilla Widén sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Akseli Tiitta ja Åbo Akademin ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Kajsa Viitamäki ottivat vastaan tukiadressin opiskelijoiden mielenilmaukselle.

Tukiadressi luovutettiin Aurumissa yliopistojen ja ylioppilaskuntien edustajille maanantaina 9.10.2023. Verkossa julkaistuun adressiin oli tullut noin 700 allekirjoitusta. Adressin luovutti väitöskirjatutkija Otto Tarkka.

Adressin otsikko on ”Turun yliopiston ja Åbo Akademin Turun yliopiston ja Åbo Akademin työntekijät leikkauksia vastaan – tukiadressi opiskelijoiden valtaukselle”. Mielenilmaukseen osallistuvat opiskelijat vastustavat maan hallituksen suunnittelemia leikkauksia opiskelijoiden tukeen ja hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa. Opiskelijat vaativat myös yliopistojen johtoa asettumaan opiskelijoiden vaatimusten taakse.

Rehtori Kola ja vararehtori Widén kiittivät mielenilmaukseen osallistuvia opiskelijoita ja adressin allekirjoittajia aktiivisuudesta ja tärkeiden asioiden ajamisesta.

– Yliopistolle opiskelijoiden hyvinvointi ja mahdollisuus keskittyä opintoihinsa ovat ensiarvoisen tärkeitä. Tukijärjestelmän tulee olla sellainen, että opiskeluun keskittyminen ja valmistuminen tavoiteajassa on mahdollista. Yliopistot ja ylioppilaskunnat korostavat kotimaisten ja kansainvälisten osaajien merkitystä koko Suomen menestykselle, Turun yliopiston rehtori Jukka Kola sanoo.

– Mielenilmaukseen osallistuvien opiskelijoiden viesti on tärkeä. Heiltä on tullut hyviä näkemyksiä opiskelijoiden hyvinvoinnin haasteista. Yliopistot voivat näiden pohjalta edelleen kehittää hyvinvoinnin ja opintojen etenemiseen liittyviä tukipalveluitansa, Åbo Akademin vararehtori Gunilla Widén sanoi.

Opiskelijat aloittivat mielenilmauksen Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteisessä Aurum-rakennuksessa 20. syyskuuta. Tuolloin sekä rehtori Kola että Åbo Akademin rehtori Lindfelt kertoivat tukevansa mielenilmauksen järjestämistä ja antoivat opiskelijoille luvan rauhanomaiseen mielenilmaukseen ja yöpymiseen rakennuksessa. Yliopistot ovat järjestäneet mielenilmaukseen osallistuville opiskelijoille useita keskustelutilaisuuksia, joissa on käsitelty opiskelijoiden esillä pitämiä teemoja.