Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

Mediatiedote

Åbo Akademin hallitus valitsi uudet vararehtorit ja antoi suuntaviivoja kiinteistösuunnitelmasta  

 

Åbo Akademin hallitus valitsi kokouksessaan 1.4.2022 Vaasassa Åbo Akademin uudet vararehtorit ja rehtorin Vaasan yksikköön. Åbo Akademin Vaasan yksikön rehtorina jatkaa professori Lisbeth Fagerström. Hän on ollut tehtävässä vuodesta 2018. 

Opiskeluasioista vastaavaksi vararehtoriksi valittiin professori Gunilla Widén ja tutkimusasioista vastaavaksi vararehtoriksi professori Reko Leino. 

Kokous valitsi myös uuden, kolmannen yhteisvaikutuksesta vastaava vararehtorin (50 % virka), joka vastaa elinikäisen oppimisen edistämisestä, tutkimustulosten vaikuttavuudesta ja vuorovaikutuksesta koko yhteiskunnan kanssa. Tehtävään valittiin professori Marko Joas, yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani. Päätös tarkoittaa, että yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnalle valitaan uusi dekaani 

Widén aloittaa työnsä välittömästi ja Joas astuu virkaansa 1. elokuuta 2022. Leino astuu virkaansa vuodenvaihteessa 1. tammikuuta 2023.   

Yhdessä rehtorin kanssa valitut ehdokkaat johtavat yliopiston toimintaa 31. heinäkuuta 2026 saakka. 

 

Kiinteistösuunnitelmat etenevät


Hallitus tutustui kiinteistösuunnitelmaa koskeviin kuulemislausuntoihin ja antoi operatiiviselle johdolle etenemissuunnitelman jatkovalmistelua varten.    

Hallitus katsoo, että Åbo Akademin olisi jatkossakin oltava mukana Stjärnanin korttelikiinteistöhankkeessa, ja korosti, että Stjärnanin toimintojen suunnittelun olisi oltava osallistavaa, jotta henkilökunta ja opiskelijat voidaan ottaa mukaan suunnittelemaan mitä tiloja tarvitaan. Osallistava rakennussuunnittelu alkaa huhtikuussa.   

Hallitus korosti hyvien oppimisympäristöjen, tilojen asianmukaisen käytön ja oppilaiden kerhotilojen tarpeiden täyttämisen merkitystä. Hallitus katsoi, että Turun Tuomiokirkontorin päärakennuksella on symbolisen arvonsa lisäksi keskeinen asema yliopiston toiminnassa ja sen tulisi pysyä Åbo Akademin hallinnassa.  

Keskustelu kiinteistösuunnitelman suunnittelusta jatkuu hallituksen määrittelemien suuntaviivojen mukaisesti. 

 

Lisätietoja: 

Thomas Wilhelmsson, hallituksen puheenjohtaja, Åbo Akademi
p: +358 50 301 9305