Kirjoita tähän hakemasi!

Mediatiedote

Mediatiedote

Mediatiedote
18.4.2018
Åbo Akademi

Åbo Akademi ja Beowulf Mining tekevät yhteistyötä grafiitin tutkimuksessa

Åbo Akademi ja kaivosyhtiö Beowulf Mining Plc. ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimus koskee grafiittiesiintymien kartoitusta ja tutkimusta, tiedonjakoa ja tuotannollisten resurssien kehittämistä.

– Luonnon grafiitti on yksi niistä 20:stä raaka-aineesta, jotka EU on määritellyt talouden kannalta erityisen tärkeiksi. Suomen kallioperässä on grafiitin etsinnän kannalta paljon potentiaalisia alueita, kertoo Åbo Akademin geologian ja mineralogian professori Olav Eklund.

Sopimus virallistaa yhteistyön, jota Åbo Akademi ja Beowulf sekä sen tytäryhtiön Oy Fennoscandian Resources Ab:n ovat jo vuosien ajan kehitelleet.

– Hankeyhteistyömme on hedelmällistä. Se on antanut opiskelijoille ja tutkijoille mahdollisuuden työskennellä suomalaisen grafiitin parissa eri tasoilla aina malminetsinnästä nanoteknologiseen tutkimukseen.Olemme jo paikallistaneet useita potentiaalisia alueita korkealaatuisen suomugrafiitin löytymiselle sekä onnistuneet valmistamaan grafeenia grafiitista kuorimalla, Eklund kertoo.

Beowulf on mineraalien tutkimus- ja kehitystyötä harjoittava yritys.Yhtiöllä on Ruotsissa käynnissä magneettista rautamalmia koskeva hanke Kallakin alueella sekä monimetalliesiintymän etsintälupa Åtvidabergin alueella, ja näiden lisäksi yhtiö tutkii Suomen grafiittiesiintymiä.

Beowulfin toimitusjohtaja Kurt Budge on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Åbo Akademin kanssa.

– Åbo Akademissa on tehty kauan Suomen kallioperän tutkimusta, mikä antaa meille hyvän etumatkan potentiaalisten malminetsintäkohteiden valintaan.Odotan tulevan yhteistyön hyödyttävän molempia osapuolia.

Lisätietoja:
Olav Eklund
Geologian ja mineralogian professori, Åbo Akademi
Puhelin: +358 442956429
Sähköposti:olav.eklund@abo.fi