Kirjoita tähän hakemasi!

Stig in! Astu sisään! Come in!

Stig in!

Aika:

1.2.2017–31.1.2020

Rahoittaja:

• AMIF: Asyl- migrations- och integrationsfonden
  • Svenska Kulturfonden
  • Aktiastiftelsen i Vasa

Koordinaattori/Päätoteuttaja:

Åbo Akademi, Centret för livslångt lärande

Budjetti:

533 000 €

Hankepartnerit/Osatoteuttajat:

• Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet
  • Folkhälsan Utbildning AB

Åbo Akademin osuus budjetista:

216 430 € (41%)

Yhteistyökumppanit:

• Migrationsinstitutet
  • Helsingfors universitet Utbildnings- och Utvecklingstjänster HY plus
  • Jyväskylä universitet
  • soveltavan kielentutkimuksen keskus
  • Tankesmedjan Fores
  • Nordens välfärdscenter
  • Skolverket i Sverige
  • Röda Korset

stig-in logo

Hankkeen tavoite on niin julkisella kuin yksityisellä että kolmannella sektorilla toimivien henkilöiden ja haavoittuvaisten pakolaisryhmien parissa työskentelevien, osaamisen kehittäminen. Hanke tarjoaa osastujille ajankohtaista kansallista ja kansainvälistä tutkimustietoa, sekä käytännöllisiä työvälineitä ja menetelmiä. Sen lisäksi hankkeessa pyritään rakentamaan uusia verkostoja sekä toimimaan yhteistyössä olemassa olevien verkostojen kanssa.

Hankejakson aikana järjestetään kaksikymmentä konferenssia eri puolella Suomea. Hankkeen pitkäaikainen tavoite on edistää pakolaisten psyykkistä hyvinvointia ja mahdollistaa kohderyhmän osallistumista yhteiskuntaan, vapaaehtoistoimintaan ja työelämään. Hankkeen välillinen tavoite on parantaa vastasaapuneiden pakolaisten mahdollisuuksia osallisuuteen ja onnistuneeseen integroitumiseen Suomeen.

Kaikki hankkeessa koottu tieto, kokemus ja hyvät käytännöt jaetaan hankkeen aikana kehitettävässä kaksikielisessä nettiportaalissa.

Linda Ahlbäck

Utbildningsplanerare