Kirjoita tähän hakemasi!

Elä Leiki Oppi

Elä Leiki Oppi

Aika:

1.1.2020–31.12.2022

Koordinaattori/Päätoteuttaja:

Åbo Akademi

Yhteistyökumppanit:

  • University of Helsinki

Tutkimusprojektin tavoite on tutkia miten lasten mahdollisuuksia kehittää kestävän elämäntavan perusvalmiuksia voi edistää. Projektissa tutkimme kuinka varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen työyhteisöjen kestävää toimintakulttuuria voi tukea. Meillä on erityinen kiinnostus tukea relationaalista maailmankäsitykstä, joka pohjautuu siihen ymmärrykseen että ihminen on osa elävää luontoa.

Tutkimme työtapoja sekä pedagogisia lkäytäntöjä jotka tukevat kestävän elämäntavan ja resilienssin (vastustuskyvyn) kehittymistä sekä lasten että aikuisten parissa. Tutkimme erityisesti miten luontokontakti, taiteelliet ja holistiset lähestymistavat voivat edistää ”toivon ja toiminnan pedagogiikkaa”. Tavoitteena on mahdollistaa toimintakulttuurin sisäisiä tranformatiivisia ja transgresiivisiä prosesseja.

Projekti tekee yhteistyötä Åbo Akademin harjoitteluyksikköjen henkilökunnan kanssa. Myös varhaiskasvatuksen kandidaatti- ja maisteriopiskelijat ovat mukana tekemässä tutkimusta. Lisää tietoa projektista löytyy blogistamme: https://blogs2.abo.fi/live-play-learn/

Ota yhteyttä

Christin Furu

Projektitutkija 

Kasvatustiede

Kasvatustieteiden ja hyvinvointialojen tiedekunta

christin.furu@abo.fi

Puh. +358 503291862